Рафаел Надал спечели титлата в Акапулко за 3 път. На

...
Рафаел Надал спечели титлата в Акапулко за 3 път. На
Коментари Харесай

Безапелационен Рафа покори Акапулко за трети път

Рафаел Надал завоюва купата в Акапулко за 3 път. На финала той победи изрично Тейлър Фриц с 6:3 6:2 и завоюва първата си купа за сезона. Това е трофей №85 в кариерата му.

Шампионът мина безметежно през противниците си в схемата без да загуби сет. Надал към този момент е с баланс от 20:2 в Акапулко и се причислява към компанията на Давид Ферер и Томас Мустер, които имат най-малко три трофеи от Abierto Mexicano Telcel.

И на финала, както в предните дуели Рафа бе извънредно рисков от ретур. Той завърши шампионата с 54% извоювани геймове от посрещане и осъществени 22 от 35 точки за пробив.

Тейлър Фриц, за който финалът бе пети в кариерата му, остава с една АТР купа. Първите проблеми за Фриц в мача пристигнаха в четвъртия гейм, когато избави два брейкбола за 2:2. Американецът обаче много се затрудняваше с въртеливите топки на съперника си, нямаше отговор в темповите разигравания и последователно бе обезвреден изцяло.

Надал дочака момента си в първата част, пробивайки за 5:3 и след това затваряйки я.

Във втория сет испанецът продължи да намира невероятни ъгли и да изхвърля от корта по-младия Фриц. Рафа задържа високото равнище в подаванията си, а в петия гейм удари от ретур – 3:2. Това бе началото на края за американеца. Рафа проби още веднъж и не отпусна гейм на противника си до края – 6:2.

[1] @RafaelNadal d. Fritz 6-3 6-2 to capture 3rd @AbiertoTelcel title (2005, 2013, 2020) and 85th of his career. #Nadal wins an @atptour level title for the 17th consecutive year.
— ATP Media Info (@ATPMediaInfo) March 1, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР