Рафаел Надал спечели Откритото първенство на Австралия по невероятен начин

...
Рафаел Надал спечели Откритото първенство на Австралия по невероятен начин
Коментари Харесай

Доказано: Рафа Надал използвал допинг!

Рафаел Надал завоюва Откритото състезание на Австралия по необикновен метод след зрелищен край против Даниил Медведев, в който губеше с 0:2 и беше на ръба на пропастта, тъй като руснакът имаше три равни шанса за пробив в третия сет, само че по-късно се случи чудодеен поврат на испанеца.

Така Надал доближи рекордната 21-ва купа от Големия шлем, с една купа повече от Новак Джокович и Роджър Федерер.

Много от почитателите на Новак са ядосани на Надал, на първо място поради изявленията му преди Australian Open, когато той не прояви колегиалност към Джокович, който беше арестуван като нарушител в хотел за мигранти и депортиран от Австралия поради това, че не е имунизиран.

Сайтът Telegraf.rs сподели документ, който удостоверява, че Надал е употребявал противозаконни средства по време на кариерата си.

А точно, това е документ от 2009 година, когато испанецът имаше проблем с травма в рамото. След това получи медицински лиценз, за ​​да може да употребява неразрешеното вещество бетаметазон, само че за лекуване, защото други способи не давали резултати.

Президентът на Антидопинговата организация на Сърбия, професор доктор Ненад Дикич, разяснява появяването на документа, който притегли вниманието на доста почитатели от света на тениса. Той уточни, че в упоменатия документ няма нищо противоречиво и няма подозрение, че Надал е употребил допинг, както и че има годна документи.

" В случая с Рафаел Надал това е лечебно освобождение (TUE), което всеки състезател може и би трябвало да изиска и получи, когато позволените способи на лекуване не дават резултати. В този случай Надал лекуваше пострадване на рамото и трябваше да приема кортикостероидни инжекции, с цел да се излекува по-добре. Става дума единствено за една доза от 3 мг, тъй че няма подозрение в допинга, за който има годна документи под формата на лечебно освобождение - изясни за " Телеграф " проф. доктор Ненад Дикич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР