Рафаел Надал си осигури място в третия кръг на Australian

...
Рафаел Надал си осигури място в третия кръг на Australian
Коментари Харесай

Надал отново демонстрира чувство за хумор в Мелбърн

Рафаел Надал си обезпечи място в третия кръг на Australian Open след чиста победа над Матю Ебдън, с което към този момент заема трето място във безконечната ранглиста за победи в Мелбърн. Той завоюва за 57-ми път и задмина Стефан Едберг, като пред него остават Роджър Федерер и Новак Джокович.

След дуела международният №2 отговори на въпросите на Джон Макенроу, свързани със положението му и с проектите му за края на кариерата. Рафа не пропусна и още веднъж да накара почитателите да се посмеят.

@RafaelNadal beats Matthew Ebden 6-3, 6-2, 6-2 to overtake Stefan Edberg into third place on the list for most Australian Open victories in the Open Era. #AusOpen pic.twitter.com/mYy20c5BI3
— ATP Tour (@ATP_Tour) January 16, 2019

„ Знаете, завърнах се след известно неявяване. Новото начало в никакъв случай не е елементарно. Трудно е да си направиш самокритика. Мисля, че изиграх стабилен мач, сервисът ми работеше през днешния ден. Смятам, че направих добре някои неща – осъществих доста уинъри от форхенд, а на ретур подобрявах играта си по време на мача. Всеки ден е тест, изключително когато се завръщаш след травма, само че съм доста благополучен, че се завърнах на „ Rod Laver Arena “ във вечерната сесия.

Ако би трябвало да съм почтен, не е добре да приказваме за травми. Достатъчно страдах, само че знам, че това, което вършим, не трае постоянно. Късметлия съм да съм тук. Не знам какъв брой още години ще играя – 1, 3, 4… Просто пробвам да играя с цялата си обич и пристрастеност “, показа Рафа.

Макенроу го попита дали няма да промени метода с подреждането на бутилките си, който през годините се трансформира в нарицателно за суеверията в тениса.

„ Има едно доста значимо нещо в този живот – в случай че нещата се получават, не ги променяй. Ако не се получават, промени ги. Бутилките работят доста, доста добре по време на цялата ми кариера “, показа Рафа, предизвиквайки смеха на публиката.

„ Това се случва единствено на корта и единствено когато се състезавам. Дори не го върша на тренировки “, призна международният №2.

Един от последователите на испанеца пък се провикна от трибуните в поддръжка на своя любим, а Рафа се пошегува: „ Изпил си няколко текили, или какво? “.

TennisKafe.com

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР