Рафаел Надал ще играе на Мастърс турнира в Париж, обяви

...
Рафаел Надал ще играе на Мастърс турнира в Париж, обяви
Коментари Харесай

Надал потвърди участието си в Париж

Рафаел Надал ще играе на Мастърс шампионата в Париж, разгласи по-рано през днешния ден испанският вестник Marca. Според изданието Матадора ще пропусне шампионата във Виена и ще взе участие в конкуренцията във френската столица, след което ще го забележим още веднъж на корта на Финалите на ATP в Лондон.

Новината бе оповестена и на страницата на Рафаел Надал в една от обществените мрежи.

Marca твърди, че притежателят на шампионата във Виена, който има и Mallorca Open, се е опитал да убеди Надал да взе участие в шампионата и по този метод да предложи на почитателите нов възможен край сред него и Новак Джокович, който предходната седмица удостовери присъединяване си в конкуренцията. Надал обаче е отказал поканата.

Участвайки на шампионата в Париж испанецът ще има опцията да запише победа №1000 в своята професионална кариера – достижение, което досега са достигнали само Джими Конърс (1274 победи), Роджър Федерер (1272) и Иван Лендъл (1068).

Ако завоюва Мастърса в „ Града на светлината “ Надал ще добави 640 точки към актива си в международната класация. Организаторите на шампионата към този момент оповестиха, че конкуренцията ще се организира, въпреки и без аудитория. Липсата на почитатели се дължи на новите ограничения за социална сигурност по отношение на повишението на броя на инфектираните с Covid-19 в Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР