Рафаел Надал седна на трона в Торонто за четвърти път

...
Рафаел Надал седна на трона в Торонто за четвърти път
Коментари Харесай

Надал спечели титла №80 в кариерата си!

Рафаел Надал седна на трона в Торонто за четвърти път в своята кариера. Испанската легенда завоюва невижданата 33-а Мастърс купа в кариерата си, откакто на финала на “Роджърс Къп” победи представилия се ужасно през тази седмица Стефанос Циципас с 2:0 сета. Надал, който избави сетбол във втората част, се наложи със 6:2, 7:6(4) над младия грък, като по този метод постави завършек на серията му от победи над тенисисти от топ 10.

С трофея в Торонто Рафа закръгли на 80 купите си от АТР тура, като 50 от тях той е спечелил в шампионати от сериите Мастърс или в Големия шлем. Така играещият с лява ръка испански тенисист влезе в влиятелна ранглиста, в която пред него са единствено Джими Конърс, Роджър Федерер и Иван Лендъл. Освен това той усили възможностите си да приключи годината като №1 за пети път в своята кариерата.

Rogers Cup: trionfo per Rafael Nadal https://t.co/L4pntbb509 pic.twitter.com/q7O7T7Cru6
— euronews Italiano (@euronewsit) August 13, 2018 „ Ако ми бяхте споделили преди две седмици, че ще завоюва тук, нямаше да допускам “, показа Надал в изявлението след срещата.

„ Това е най-хубавият метод, по който мога да стартира сезона на твърди кортове. Победата тук е доста значима. Не се случва всеки ден да спечелвам шампионат от Мастърс 1000 сериите. Победата е значима за мен. Не печелиш трофеи от Мастърс шампионати доста постоянно. Затова съм доста благополучен “, добави той.

Thank you Toronto for an unforgettable week!

Congratulations @RafaelNadal for your third Masters 1000 this year, well deserved. pic.twitter.com/lCeJeIJQD6
— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) August 13, 2018 В първия сет испанецът проби на два пъти своя съперник - в третия и петия гейм, а също така съумя да задържи своите подавания без никакви компликации. Вторият също стартира чудесно за Надал, който проби още в откриващия гейм. Той задържа задатъка си и при 5:4 сервираше за мача. В този миг обаче Циципас осъществя първия си пробив в мача. Впоследствие той имаше и сетбол, само че със серия от дълбоки форхенди и воле, което закачи мрежата, Надал се отърва и вкара срещата в тайбрек. В него опитът на испанеца надви и той се поздрави с крайната победа след 7:4 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР