Рафаел Надал се завърна по невероятен начин в ATP Тура

...
Рафаел Надал се завърна по невероятен начин в ATP Тура
Коментари Харесай

Бащинският отпуск приключи: Надал се завръща в опит да завърши сезона на върха

Рафаел Надал се завърна по необикновен метод в ATP Тура през сегашния сезон, откакто завоюва две трофеи от Големия шлем и сега заема члената позиция по този индикатор, притежавайки 22 " мейджър " купи. За следващ път обаче Матадора не беше подминат от контузиите и той трябваше да се отдръпна прибързано от Уимбълдън, тъй като скъса коремен мускул в четвъртфиналния си дуел против Тейлър Фриц. Това принуди Рафа да отсъства от кортовете за интервал от над един месец, което докара до сериозна загуба на игрови темп от негова страна и последваха ранни отпадания в Синсинати и Ню Йорк.

От друга страна, то нещата в персонален проект се развиват повече от прелестно за Надал, защото на 8 октомври стана татко за първи път и изглеждаше малко евентуално да го забележим на повече шампионати до края на година. Въпросните упования пък по никакъв метод не се сбъднаха и някогашният лидер в международната класация възобнови тренировки още на идващия ден, а през днешния ден неговият треньор Карлос Моя е удостоверил, че манакорецът през идната седмица ще вземе присъединяване на Мастърса в Париж и също по този начин възнамерява да играе в Торино, където сред 13 и 19 ноември осемте най-хубави тенисисти в хода на 2022-ра ще премерят сили между тях. Припомняме ви, че Матадора до момента в никакъв случай не е съумявал да завоюва оценката от финалите на ATP, а възможна първа купа от надпреварата за Надал, би била с голяма цена, тъй като съвсем несъмнено ще му подсигурява назад нанагорнище на върха в класацията на играчите.

Rafael Nadal confirmed to end 2022 season with Paris Masters and ATP Tour Finals, opts out of Davis Cup Finals participation
— Tennis Tracker (@TrackerTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР