Рафаел Надал се оплака от системата на поставяне на Уимбълдън,

...
Рафаел Надал се оплака от системата на поставяне на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Рафаел Надал се оплака от системата на Уимбълдън

Рафаел Надал се оплака от системата на слагане на Уимбълдън, откакто испанецът бе подложен под номер 3, зад Роджър Федерер, на започващия идната седмица шампионат от Големия шлем в Лондон.

Системите на слагане на останалите три съревнования от Големия шлем съответстват със международната класация, само че Уимбълдън употребява своя лична формула, която комбинира точките от ранглистата с представянето на подготвителните шампионати на трева.

Това значи, че Надал ще бъде подложен под номер 3 и Федерер под номер 2 на Ол Инглънд Клъб тази година, без значение, че техните позиции са разменени в настоящата международна класация. „ Уимбълдън е единственият шампионат от Големия шлем, който работи по този метод “, показа Надал за испанския ефирен канал Movistar.

„ Очевидно е, че би било по-добре да съм подложен под номер 2, в сравнение с под номер 3, само че в случай че това е решението на уредниците, това няма да промени настройката ми – излизам във всеки мач, с цел да се боря за успеха. Имайки поради това, единственото нещо, което е проблематично е, че това е годно единствено за Уимбълдън – в случай че обстановката бе сходна на всички шампионати от Големия шлем, щеше да бъде правилно. Не става въпрос единствено за моя случай. Имало е доста случаи, в които играчите се показват чудесно на всички настилки, само че Уимбълдън не почита международната класация и точките, извоювани от тези играчи. И заради тази причина те имат по-сложни жребии “, добави той.

Рафаел Надал към момента не е играл формален мач на трева през сезона, до момента в който Федерер загря за Уимбълдън с юбилейна 10-та купа в Хале.

Федерер и поставеният под номер 1 Новак Джокович ще бъдат в разнообразни половини за жребия на Уимбълдън, разграничени до финала, като Надал може ще срещне един от двамата в своята половина, и да се изправи против другия на полуфиналите.

„ За мен персонално, това значи, че в случай че съм номер 3, с цел да стигна до финала, Джокович или Федерер ще бъде в моята половина. Но това може да се случи, единствено в случай че печеля преди този момент пет мача. Към момента аз съм надалеч от тази вероятност “, приключи испанецът.

Надал сграбчи своята 18-та купа от Големия шлем по-рано този месец, печелейки Ролан Гарос за рекорден 12-ти път в своята кариера. Той изостава само от Федерер по този индикатор – швейцарецът има 20 триумфа от „ Голямата четворка “. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР