Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира “Роджърс

...
Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира “Роджърс
Коментари Харесай

Британец изпоти, но не успя да спре Надал в Монреал

Рафаел Надал се класира за третия кръг на шампионата “Роджърс къп” в Монреал, Канада. Испанецът обаче трябваше да постави повечко старания, с цел да преодолее британеца Даниел Евънс със 7:6(6), 6:4. Срещата посред им продължи съвсем два часа, само че в последна сметка Матадора съумя да пречупи съпротивата на 53-ия в света.

Още в първия гейм на мача си пролича, че Еванс ще даде сериозен отпор на Надал, като записа пробив на сметката си при подаването на испанеца. Рафа обаче съумя да върне пробива в шестия гейм и докара нещата до 3:3. До края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек, в който Надал сподели по-здрави нерви и се наложи с 8:6 точки в своя изгода.

Вторият сет се разви по по-различен метод и Надал взе самодейността през цялото време, пробивайки подаването на противника си. Еванс съумя да върне пробива за 3:3, само че още в идващия гейм още веднъж се пропука и това се оказа съдбовно, като в последна сметка испанецът стигна до успеха с 6:4 в своя изгода.

Така Надал към този момент е на 1/8-финал в шампионата, където го чака среща с аржентинеца Гуидо Пея, който в профил румънеца Раду Албот в три сета - 6:3, 2:6, 7:6(2).
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР