Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън и продължава

...
Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на Уимбълдън и продължава
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Отне ми много психически и физически усилия, за да стигна до тук

Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на " Уимбълдън " и продължава да мечтае за спечелването на трета поредна купа в шампионатите от Големия шлем тази година.

В среща от четвъртия кръг поставеният под номер 2 в схемата Mатадора надигра нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:4, 6:2, 7:6(6) за 2:24 часа.

В спор за място на полуфиналите испанецът ще срещне номер 11 Тейлър Фриц (САЩ).

" Да бъда на четвъртфиналите тук на " Уимбълдън " след три години... това е необикновено за мен. Много, доста съм благополучен. Беше добър мач като цяло против сложен състезател. Мисля, че той е доста добър тенисист ", сподели Надал след дуела.

За испанеца това е първ шампионат на трева от 2019 година насам.

" Положих огромни старания, с цел да бъда тук. Отне ми доста душевен и физически старания, с цел да се опитам да играя на този шампионат след нещата, през които прекосих през последните няколко месеца. Но както всички знаят, " Уимбълдън " е шампионат, който одобрявам толкоз доста. Изминаха три години без да играя тук. Наистина желаех да се върна. Ето за какво за мен значи доста да съм в четвъртфиналите ", добави Надал.

Той сподели още, че играта му като цяло се усъвършенства " ден след ден ".

" Тук постоянно е едно и също. Не става въпрос за това какъв брой съм покрай равнището си или не. Не знам това. Не мога да предвидя какво ще се случи. Но позитивното е, че след първите два мача, които не бяха положителни, се усъвършенствам. Преди два дни играх високо равнище за първи път. И през днешния ден през по-голямата част от мача още веднъж, което е много позитивно ", разяснява още Надал.
 Рафа Надал прегази нидерландец и се класира на 1/4-финал на
Рафа Надал прегази нидерландец и се класира на 1/4-финал на " Уимбълдън "

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР