Рафаел Надал пропусна три мачбола и отстъпи в три сета

...
Рафаел Надал пропусна три мачбола и отстъпи в три сета
Коментари Харесай

Рафаел Надал изпусна да победи австралиец и няма да играе срещу Григор Димитров в Бризбейн

Рафаел Надал пропусна три мачбола и отстъпи в три сета на австралиеца Джордан Томпсън, с което лиши феновете на тениса от зрелищен полуфинал против Григор Димитров на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбейн.

Надал загуби със 7:5, 6:7(6), 3:6 за 3:25 часа игра в последния четъртфинал и сподели, че към момента е надалеч от най-хубавата си форма след близо година неявяване от корта поради травми.

На полуфиналите 55-ият в света Томпсън ще се изправи против първата ракета на България Григор Димитров, който по-рано през днешния ден отстрани различен австралиец - Ринки Хиджиката.

Надал срещна ненадейно сериозна опозиция от Томпсън. Мачът потегли гейм за гейм, като австралиецът първи стигна до пробив и поведе с 4:3, а Надал ведгана върна брейка и изравни за 4:4. Испанецът направи втори пробив и завоюва първия сет със 7:5.

Неуспехът в първия сет не пречупи Томпсън, който продължи да тормози Надал с уверена игра от дъното на корта. Двамата печелеха подаванията си, като при 5:4 испанецът пропусна първия си мачбол. Стигна се до тайбрек, в който Надал дръпна с 3:0, а по-късно и с 6:4, като при този резултат имаше още два мачбола, които пропиля. Последваха четири следващи точки за Томпсън и той изравни сетове - 1:1.

В решителния трети сет Надал очевидно отпадна физически и даже изиска медицински таймаут поради болежка в бедрото. Томпсън се възползва по най-хубавия метод, направи пробив в четвъртия гейм за 3:1, след което продължи да бъде постоянен на собствен сервис и затвори мача с 6:3.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР