Рафаел Надал продължи перфектната си серия с поредна победа и

...
Рафаел Надал продължи перфектната си серия с поредна победа и
Коментари Харесай

Надал е просто машина, мина и през Чилич за финал

Рафаел Надал продължи съвършената си серия с поредна победа и място на финала на Мастърса в Шанхай. След като трябваше да играе тежки три сета против Григор Димитров, Матадора имаше ново мъчно затруднение в лицето на Марин Чилич като този път се оправи даже и в две елементи - 7:5, 7:6(3).

По този метод Надал стигна своя 111-и край в кариерата и 10-и за годината. За пети път въобще той стига до най-малко 10 мача за трофей в един сезон.

Ппбедата е под №871 за Надал като по този метод той изпреварва Андре Агаси на шестото място по победи в Оупън арената.

А в борба за своята рекордна 31-а Мастърс купа, испанецът ще срещне Роджър Федерер или Хуан Мартин дел Потро.

Форхендът на Чилич носеше доста главоболия за Надал, само че хърватинът не успяваше да резервира непрекъснато равнище, а и за следващ път международният №1 бе просто брилянтен във значимите моменти. Той се възползва от 40 непредизвикани неточности на противника, а му помогнаха и 23-те печеливши удара, с цел да стигне до втория си край в Шанхай след 2009, когато загуби от Николай Давиденко.

Сервисът избави Чилич при започване на мача, когато трябваше да избавя шест шанса за пробив в първите два сервис гейма. И след сложния старт поставеният под №4 можеше да стигне до триумфа в сета. При 5:4 в своя изгода той имаше два сетбола в подаването на противника. Надал обаче ги отрази, както и още един, с цел да нанесе своя удар с брейк в идващия гейм.

Двамата си размениха по един пробив през втория сет, а Надал изглеждаше сигурен победител, сервирайки за мача при 5:4. Чилич обаче не се отхвърли и върна пробива. Тайбрек трябваше да реши сета, а в него Надал още веднъж бе съвършен и стигна до успеха след 7:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР