Рафаел Надал преодоля фрактурата на реброто си, от която беше

...
Рафаел Надал преодоля фрактурата на реброто си, от която беше
Коментари Харесай

Надал издържа на бомбардировката на Иснър и откри успешно участието си в Рим!

Рафаел Надал преодоля фрактурата на реброто си, от която беше малтретиран през последния повече от месец и направи завръщането си в Тура през предходната седмица, когато отстъпи на Карлос Алкарас в четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид. Там несъмнено се видя по какъв начин левичарят към момента изпитва известни физически проблеми и не е в оптималното си положение, само че той съобщи, че тялото му има потребност от малко време, до момента в който стартира да работи на цялостни обороти и през днешния ден ибериецът направи крачка в вярната посока. Рафа имаше нелеката задача да се оправя с бомбардировката от сервис на Джон Иснър, но не трепна нито за момент и надви над опитния си конкурент с 6:3 6:1 на старта в Рим, като по този метод си подсигурява осминфинален дуел с Денис Шаповалов, когато надигра на същото място през предишния сезон, отразявайки мачбол.

Иснър образно сподели за какво е печелил цели три сета против Надал на клей в началните минути от конфликта. Американецът е първият човек, който в миналото е принуждавал Матадора да играе пет сета на Ролан Гарос и можехме да забележим какъв брой му е мъчно на десеткратния първенец да посреща бомбите от началния удар на американеца. 208-сантиметровият състезател използваше чудесно своя кик сервис, с цел да си даде нужното време да нападна сполучливо мрежата, а форхенд уинърите бяха постоянно срещано събитие от неговата ракета.

Изведнъж непоставеният тенисист ненадейно се снабди с точки за пробив в седмия гейм, само че на два пъти пропусна обикновени удари за довеждане докрай и манакорецът поведе с 4:3. Впоследствие колосът сподели съмнения на лично подаване, което го изправи пред брейкбол и той не устоя на напрежението, допускайки фрапантна неточност при осъществяване на воле. 21-кратният победител в Големия шлем пък пое напълно контрола над събитията на корта и първият сет скоро беше историята.

Надмощието на Надал стана още по-явно във втората част, където към този момент Иснър тотално изгуби контрола над ударите си и не съумяваше да се придвижи в точния момент, с цел да реализира чист контакт с топката. Третият подложен вкарваше все по-висок % от ретурите си в съперниковото поле, а те се приземяваха с впечатляваща дълбочина и наблюдавахме цялостна беззащитност от страна на някогашния член на топ 10, който завоюва единствено още един гейм до края на срещата.

Beginning his 800th week in the top 5 with a win
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР