Рафаел Надал премина през много тежко изпитание в лицето на

...
Рафаел Надал премина през много тежко изпитание в лицето на
Коментари Харесай

Надал пречупи великолепния Шварцман в 4-часова битка

Рафаел Надал мина през доста тежко тестване в лицето на Диего Шварцман, с цел да стигне до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Матадора позволи първи изгубен сет в шампионата, само че въпреки всичко след съвсем 4 часа огромна тенис борба съумя да стигне до триумфа - 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:3.

Нисичкият аржентинец за следващ път сподели, че може да бъде съществено затруднение пред всеки един тенисист, а Надал трябваше да се потруди доста съществено за триумфа.

В първия сет Надал отрази четири брейкбола преди на собствен ред да стигне до пробив за 5:3 и да затвори частта на собствен сервис.

Вторият сет бе изпълнен с пробиви като точно в него Шварцман сподели огромната си класа и непремиримост за триумф. На три пъти той връщаше пробиви на противника, в това число и при 6:5. В последвалия тайбрек Диего бе съвършен и справедливо стигне до триумфа.

Третата част стартира с тежък гейм за Надал, който избави два шанса за пробив преди да реализира подобен на 0 за 3:1, след което с лесни сервис геймове се приближи до триумфа.

Шварцман имаше огромни шансове даже да вкара мача в пети сет, само че ги пропусна. Аржентинецът се добра до цели пет брейкбола във втория гейм на четвъртия сет, а по-късно до още два в осмия гейм. В тези моменти обаче №1 в света действаше по шампионски, а по-късно приключи мача при подаването на противника.

"Той е превъзходен тенисист, почитам го доста. В доста моменти сервираше добре. Той е добър мой другар, стартира добре сезона, поисквам му всичко най-хубаво през тази година ", съобщи Надал след триумфа.

"Малко съм изтощен, само че съумях да се боря до края. Това беше първият огромен мач през тази година. Такъв мач оказва помощ за увереността, да знам, че мога да устоя 4 часа на корта. "

"Щастлив съм от екипа, който имам сега. Много хора, които са част от моето семейство. Хубаво е да имаш подобен екип. Тони ме поддържа от Майорка, съвсем всеки ден приказваме ", добави Матадора.

За него следва още по-голямо предизвикателство на четвъртфиналите, където противник ще му бъде №6 в света Марин Чилич.

Чилич е първият четвъртфиналист на Аустрелиън Оупън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР