Рафаел Надал отново е №1 в ранглистата на ATP. Матдора

...
Рафаел Надал отново е №1 в ранглистата на ATP. Матдора
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Невероятно е да спечеля осем титли в Рим

Рафаел Надал още веднъж е №1 в ранглистата на ATP. " Матдора " от Майорка прави за следващ път извънреден сезон на клей, откакто има единствено една загуба на тази настилка. Рафа през вчерашния ден се възползва от дъжда и последвалото от него спиране и съумя да пречупи коравия немец Александър Зверев в Рим. Ето какво показа Надал след вълнуващия театър:

 Рафаел Надал завоюва за осми път Italian Open
Рафаел Надал завоюва за осми път Italian Open

" Матадора " беше затруден на финала в Рим от Александър Зверев

" Беше невероятна седмица. Много значима за мен, държа трофея още веднъж в мен, откакто изгубих на четвъртфиналите в Мадрид преди седмица. Беше незабравимо и доста прочувствено. Невероятно е да печеля осем трофеи в Рим. Това е доста сложен шампионат и фактът, че имах шанса да печеля още веднъж купата, значи доста. Сега е моментът да се насладя на този успех.

Когато се случи, отлагането поради дъжда, в оня миг не усещах, че това ще ми помогне. Това беше чувството ми. Вярно е, че в случай че в този момент проучваме обстановката, несъмнено, можем да кажем, че дъждът ми е оказал помощ. Но в действителност, според мен, това което ми оказа помощ беше, че се върнах с ясна тактическа концепция и концепция какво тъкмо да взема като решения след паузата ", сподели Надал.

" Разбира се, имах и малко шанс да върна пробива незабавно. Това беше от огромна изгода. Мисля, че по-късно играх с вярната конфигурация и тактика ", приключи Рафа.

Титлата е 78-ма в кариерата на " Краля на клея ". Само Джими Конърс със 109 трофея, Роджър Федерер с 97 трофея и Иван Лендъл с 94 трофея са пред него по този индикатор.

 Снимка 353607
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР