Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите Мастърс 1000

...
Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите Мастърс 1000
Коментари Харесай

Надал се оттегли от Мастърса в Монте Карло

Рафаел Надал отхвърли присъединяване на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. 37-годишният испанец съобщи, че тялото му не е готово за идното натоварване, което слага под подозрение дали 22-кратният първенец от Големия шлем ще бъде на линия за обичания си Ролан Гарос.


Матадорът, който към този момент показа, че чака това да е последният му сезон в Тура, се завърна на корта през януари в Бризбън след близо година неявяване поради проблем в бедрото, само че не е играл оттогава насам. Надал пропусна Мастърсите в Индиан Уелс и Маями, само че се очакваше да бъде подготвен за началото на сезона на алено.

„ Това са доста сложни моменти за мен от спортна позиция. За страдание би трябвало да ви разкрия, че няма да играя в Монте Карло. Тялото ми просто няма да ми разреши. И даже и да работя старателно и да поставям оптимални старания ежедневно, с цялата воля за игра и да вземам участие на шампионати, които са толкоз значими за мен, истината е, че през днешния ден не мога да бъда на корта. Нямате визия какъв брой ми е мъчно да не мога да играя на тези шампионати “, написа испанецът в обществените мрежи.

Мастърсът в Монте Карло стартира в неделя. Надал е рекордьор по трофеи с цели 11 – последният му успех датира от 2018-а. Основната скица на Ролан Гарос започва на 26 май. Надал, който за последно ликува с купата от Откритото състезание на Франция през 2022, не е взел участие в шампионат от Шлема от отпадането си във втори кръг на Аустрелиън Оупън предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР