Рафаел Надал извади оръжие и започна битка с кмета на

...
Рафаел Надал извади оръжие и започна битка с кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Манакор ядоса Рафа Надал

Рафаел Надал извади оръжие и стартира борба с кмета на градчето Манакор, където е неговата тенис академия за млади гении. Скандалът обиколи испанските медии, които са изненедани от кое място пристигна той - връзките на Рафа с локалните управляващи изглеждаха отлични до преди няколко дни. Но в четвъртък международният №1 в тениса изпрати намерено писмо до медиите, както и до Народното събрание на Балеарските острови, в което показва болката си от обвиняванията, на които е подложен.

“Не мога да допускам на тези оскърбителен офанзиви, на които съм подложен. Много ме боли, тъй като постоянно съм бил отсреща за хората в Манакор. Когато си от региона, ти показваш с делата си, а не с думи, какъв брой обичаш мястото. Мълчах дълго време, само че да бъда упрекван в користни цели, когато постоянно съм показвал сърце и предпочитание да оказвам помощ на всеки тук, е обидно”.
Защо е афектиран Рафа?
В локалния парламент е бил издигнат въпроса, че той се употребява с привилегии при построяването на обособените здания и терени в академията си. Кметът на Манакор Микел Оливер е повдигнал и въпрос да се проверява дали “Академия Рафа Надал” е плащала постоянно таксите си за боклук и други общински налози. Също по този начин - не е построено кръгово кръстовище пред обекта, както неговите притежатели били поели ангажимент. И въобще - тенисистът се е възползвал от репутацията си на звезда и е имал привилегии, когато е градил инфраструктурата на академията.

“Инвестирал съм огромна част от парите, които съм спечелил в тениса, точно в Манакор - дава отговор Надал в писмото. - Академията дава работа на над 300 чиновници, а децата са в пъти повече. Мястото е - с изключение на всичко функционално, което предлага - и туристическа атракция. Хора от целия свят идват в Манакор, с цел да я видят и оставят парите си тук за престой, храна и други разходи…”.

 Вестник Marca от Мадрид отхвърли да вземе страна, само че просто напомни на градоначалника Оливер ролята на Надал преди година, при огромните наводнения в региона. Тогава Рафа и екипът на Академията зарязаха работата си и помагаха в избавителните и възстановителните работи непринудено, а по-късно тенисистът подари 250 000 евро на общината, с цел да помогне и финансово. Corner.dir.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР