Рафаел Надал и Даниил Медведев играят при резултат 2:2 в

...
Рафаел Надал и Даниил Медведев играят при резултат 2:2 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Рафаел Надал - Даниил Медведев 2:2 сета

Рафаел Надал и Даниил Медведев играят при резултат 2:2 в сетовете в огромния край на тазгодишния Australian Open. Двубоят сред испанеца и руснака ще може да наблюдавате тук на Gong.bg .

Матадора се класира на край след безапелационна победа с 3:1 сета над посочилия страховит тенис до полуфинала Матео Беретини. Московчанинът пък съкруши първата ракета на Гърция - Стефанос Циципас също с 3:1, в мач, който ще се запомни и с шумния скандал сред Медведев и съдията на стола, предизвикан от бащата на Циципас - Апостолос.

When it comes to time on court, it's been a similar journey for our men's singles finalists ⏰ · ·
— #AusOpen (@AustralianOpen)

СЕТ I

Първи гейм

Финалният мач стартира с подаване на Надал, само че посрещащият руснак стигна до дюс, само че две поредни непредизвикани неточности, надлежно в мрежата и от форхенд по късия диагонал в навън, пратиха гейма на сметката на испанеца.

Втори гейм

Медведев бе много по-сигурен в подаването си и го взе на 15.

Трети гейм

Московчанинът стигна до 30:0 в негова изгода с две бързи разиграния, само че ужасно излизане на мрежата на испанеца изравни резултата в гейма. Руснакът стигна и до точка за пробив, само че нови излизане на Надал осуети брейка. Втори подобен късмет за Медведев накара Надал да даде най-хубавото от себе си с удар по правата от бекхенд.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд на Надал изпоти оптимално втория в света, правейки 30:30, само че той бе последван от непредизвикана неточност на Краля на клея и ас на Медведев.

Пети гейм

Матадора още веднъж се озова в обстановка 0:30 и непредизвикана неточност, даде три благоприятни условия за пробив на Медведев - още първата бе осъществена, пробив на 0.

Шести гейм

Испанецът взе точка от втори сервис на Медведев, само че руснакът бе безмилостен до края на гейма след 30:30.

Седми гейм

Наказателната акция на Медведев продължи и в седмия гейм - нов пробив на 0 за по-високоранкираният тенисист.

Осми гейм

Медведев бе безмилостен на личен сервис и затвори сета на 15 .

Hands up for a double break and a 5-2 lead in the opening set ☝️ • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

СЕТ II

Първи гейм

Надал стартира втория сет не доста по-сигурно в подаването си, само че съумя да го завоюва, въпреки и мъчно.

Втори гейм

Медведев взе сервис-гейма си без проблем на 15 с няколко уинъра към бекхенда на Матадора.

Трети гейм

Грешка на Медведев от форхенд донесе втори гейм на сметката на 35-годишния тенисист в сета. Надал още веднъж изпитва съществени компликации при подаването си, разследване разнообразните ретури на международния номер 2.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд към главната линия прати Медведев за първи път в обстановка 0:30. Невероятна къса топка от бекхенд остави руснака без отговор за два шанса за брейк. Първият бе отразен с прекрасен сервис, само че при втория нямаше амнистия - пробив за испанеца.

Пети гейм

Най-лесният сервис-гейм за Надал на 0. След 30:0 той приключи подаването си с ас и "сервис - мрежа ".

Шести гейм

Медведев отвърна уместно - сервис-гейм на нула, единствено за 68 секунди.

Седми гейм

Изглежда пробивът подейства мотивиращо за Медведев. Дълго разиграване му даде съществено преимущество при 15:30 в гейма и му обезпечи два брейкбола - Медведев го върна от първи опит.

Осми гейм

Двойна неточност първоначално не смути №2 в ранглистата, който взе идващите 2 точки. Рафа изравни с бекхенд по правата, а след това бекхенд в мрежата му даде брейкпойнт, който бе осъществен, след къса топка и загуба на равновесие от страна на руснака.

Девети гейм

Драйв-воле на Медведев затрудни оптимално Надал и му даде две благоприятни условия за пробив. Първата бе отразена със "сервис-мрежа ", а още едно отлично воле върна равенството в подаването на испанеца.Още една точка за пробив бе осуетена - този път сечен бекхенд по късия диагонал. Медведев пък отрази сетбол на втори сервис за Матадора. Още две непредизвикани неточности на 20-кратния победител от ГШ дадоха втори пробив на московчанинът.

Десети гейм

Безпогрешен гейм за руснака бе приключен със стоп-воле.

Единадесети гейм

Дълго разиграване при 40:40 даде преимущество за Надал, идната точка също бе на сметката на испанеца.

Дванадесети гейм

Труден гейм за Медведев, само че руснакът съумя да вкара мача в тайбрек.

Тайбрек

Надал излезе на мрежата при 5:4 и изкара воле от бекхенд в навън, а при следащото разиграване Медведев с воле стигна до сетпойнт. Страхотен минаващ удар при ново излизане на мрежата на испанеца даде втория сет на №2 в ранглистата.

One hand on the trophy
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР