Рафаел Надал е първият финалист на Ролан Гарос. 11-кратният шампион

...
Рафаел Надал е първият финалист на Ролан Гарос. 11-кратният шампион
Коментари Харесай

Рафаел Надал е на финал на Ролан Гарос! Матадора мина и през Роджър Федерер по път към титлата

Рафаел Надал е първият финалист на " Ролан Гарос ". 11-кратният първенец на Откритото състезание на Франция надви над Роджър Федедер с 6:3, 6:4, 6:2.

Мачът стартира извънредно добре за испанеца, който проби сервиса на противника си още в първия комфортен миг. Вятърът в Париж беше извънредно мощен, което водеше до някои усложнения при отиграванията на тенисистите на корт " Филип Шатрие ". При второто си подаване Надал затвърди пробива си, повеждайки с 3:0. В идващия гейм Федерер се засилва и даде единствено точка на испанеца, с цел да направи резултата 1:3, а по-късно взе и подаването на Матадора. В идващия гейм Надал имаше пет брейк пойнта, като се възполза от последния, с цел да поведе с 4:2. В осмия гейм Федедер не даде нито една точка на Надал. При своя сервис гейм обаче испанецът не сбърка и завоюва първия сет с 6:4.
 Роджър Федерер - Рафаел Надал 3-6, 4-6, 2-6 онлайн
Роджър Федерер - Рафаел Надал 3-6, 4-6, 2-6

Испанецът има огромно преимущество в директните дуели

Втората част се развиваше огледално на първата, само че в нея Федерер поведе в резултата с 2:0. След три точки за пробив Надал въпреки всичко съумя да вземе подаването на противника си в третия гейм, а по-късно нямаше проблеми на собствен сервис и изравни 2:2. Сетът беше равносилен, до момента в който Надал не проби за 5:4, а по-късно взе и сета.

Още в първия гейм на третата част Федедер можеше да загуби подаването си, само че съумя да се оправи и поведе 1:0. Отговорът на Надал беше гейм на нула и пробив в идващия гейм. В неговия сервис гейм Маестрото стигна до 30:30, на Матадора удържа подаването си. Петият гейм още веднъж отиде в сметката на Надал, след разиграването с 16 удара Федерер още веднъж позволи пробив. Федерер съумя да се задържи още малко в мача, печелейки подаването си за 2:5, само че в идващия гейм 11-кратният първенец на " Ролан Гарос " стигна до две точки за пробив, като осъществя втората той се класира за следващ край на Откритото състезание на Франция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР