Рафаел Надал е доволен от играта, която показва до този

...
Рафаел Надал е доволен от играта, която показва до този
Коментари Харесай

Надал преди битката с Федерер: Ако не му създам проблеми, ще имам проблеми

Рафаел Надал е удовлетворен от играта, която демонстрира до този миг на Ролан Гарос. 11-кратният първенец и настоящ притежател на трофея даде единствено пет гейма на Кей Нишикори и се класира на полуфиналите, където го чака Роджър Федерер. Световният №2 е подготвен за епизод №39 от класиката, в която води с 25 на 13 победи.

“Ако би трябвало да съм почтен, за мен най-важното нещо е фактът, че съм на полуфинал “, показа Надал. “Начинът, по който играя, е доста положителен. Играх солидно и завоювах мачове против сложни съперници. Фактът, че Роджър стои пред мен на полуфиналите, е допълнение към всичко това “.

Devastatingly efficient.

Thanks to a commanding win over Nishikori, Rafael Nadal will meet Roger Federer in the #RG19 semi-finals.

: https://t.co/X6kkGvZhIE pic.twitter.com/mhGcKx1M9W
— Roland-Garros (@rolandgarros) 4 юни 2019 година “С него споделихме най-важните моменти в кариерите си, като се изправяхме на корта един против различен. Следва нов епизод. Ще бъде специфичен момент и се надявам да бъда подготвен за него “, съобщи 11-кратният първенец в Париж.

Here's Roger Federer and Rafael Nadal after their first meeting at #RolandGarros in 2005, also in the semifinals pic.twitter.com/BNiNAFBM4b
— Roger Federer Book (@FedererBook) 4 юни 2019 година Двамата са се изправяли единствено един път в тази фаза на шампионата – през 2005 година, и Надал излезе победител. След това играха четири финала на Ролан Гарос, в които Краля на клея се наложи.

“Всеки мач е друг, няма два идентични. Винаги опитваме разнообразни неща. Очаквам, че той ще играе нападателно, ще сменя ритъма, ще излиза на мрежата. Аз би трябвало да бъда стабилен и да блъскам топката толкоз мощно, че да не му разрешавам да излиза на положителни позиции. Ако играя добре от форхенд и от бекхенд, се надявам да му основа проблеми. Ако това не стане, аз ще имам проблеми “, съобщи с усмивка Надал.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР