Радващото е, че макар и да минаха само два месеца

...
Радващото е, че макар и да минаха само два месеца
Коментари Харесай

Гешев се хвали: Борбата срещу битовата престъпност вече бележи резултати

" Радващото е, че въпреки и да минаха единствено два месеца от началото на акциите, има първични положителни резултати. Вече в Монтана и в региона има сензитивен спад на престъпностт, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В тези села живеят по-голям % възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си ”. Това съобщи в Монтана основният прокурор Иван Гешев.

Тази заран той е разговарял с поданици на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана - " Кошарник ". Срещите са били навън пред кметства и читалища. Гешев заяви, че в диалозите хората са споделили проблемите в тези обитаеми места - неналичието на работа, сложният достъп до обучение на децата от тези обитаеми места и неналичието на сигурност, написа Българска телеграфна агенция. Гешев разяснява, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, само че могат да обезпечат ред и успокоение в селата като респектират нарушителите с по-чести акции и засилено наличие там. Той заяви, че тези ограничения към този момент дават резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на 100, а единствено за февруари - с 40 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година

Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината закононарушенията в Монтанско да намалеят с 1/3.При акцията през днешния ден са открити опиати, нелегално добити дърва и е разкрита противозаконна търговия с цветни метали, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР