Радваме се, че голяма част от мерките бяха подкрепени и

...
Радваме се, че голяма част от мерките бяха подкрепени и
Коментари Харесай

Асен Василев: Голяма част от мерките бяха подкрепени

Радваме се, че огромна част от ограниченията бяха подкрепени и от работодателите и от синдикатите. Беше разисквано и предлагането за индексация на пенсиите, което да влезе в действие от 1 юли, надлежно и от 1 октомври. Това сподели вицепремиерът и финансови министър Асен Василев след НСТС, на който бяха разисквани антикризисните ограничения, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ КНСБ няма еднопосочно мнение по пакета с ограничения – част от тях ги поддържаме, част от тях сме малко по-резервирани от позиция на крайния резултат за потребителите и семействата и работещите ”, сподели Любослав Костов от КНСБ.

Председателят на АИКБ Васил Велев уточни, че те считат, че има два казуса. „ Единият е високата инфлация, която в страната ни е почти два пъти по-висока от средноевропейската ”, сподели той. Велев съобщи, че считат, че това е единият проблем, който за момента не е задоволително адресиран и съгласно това дали ще бъде адресиран в идващите дни, те ще поддържат или няма да поддържат ограниченията.

По думите на финансовия министър инфлацията в България по метода, по който се пресмята от Евростат е 12,1%, а за Еврозоната е 8. „ Така че приказваме за 4% по-висока инфлация в България ”, сподели Василев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР