Радвам се да видя това, което е на тази поляна

...
Радвам се да видя това, което е на тази поляна
Коментари Харесай

Земеделският министър откри фестивала на виното в Орешак frognews.bg

„ Радвам се да видя това, което е на тази поляна и на всички изложители желая да пожелая високи пазарни триумфи с висококачествени български артикули. Надявам се съдействието с нашата прилежаща Румъния да се задълбочи и да води към високи пазарни триумфи дружно “, съобщи министър Вътев.

 

Във форума вземат присъединяване 15 от най-хубавите винарни от двете прилежащи страни, като посетителите ще имат опцията да дегустират и локални храни, месо, сирене, хлебни произведения и сладки произведения, разяснява пред Българска телеграфна агенция координаторът на плана Филис Юсеинова.

 

В рамките на фестивала ще се проведат също по този начин занаятчийски ателиета, тематични лектории и дегустации, водени от опитни енолози. Ще има и солидна културно-музикална част.

 

Мероприятието се провежда в границите на трансграничния план „ Открий го! Местното вино ", който се реализира от Местна инициативна група „ Троян, Априлци, Угърчин “. Партньори са и още две Местни инициативни групи от България и четири от Румъния, а точно: МИГ „ Девня - Аксаково ", МИГ „ Перущица - Родопи, МИГ „ Colinele Recasului ", МИГ „ Tecuci ", МИГ „ Podgoria Panciu ", МИГ „ Napoca Porolissum ".

 

Водещата цел на плана, който е двугодишен и към този момент е към своя край, е показване на локалното винопроизводство и винената просвета на териториите на сътрудниците за повишение на тяхната известност и прелест на национално и интернационално равнище, уточни Юсеинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР