Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица. За

...
Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица. За
Коментари Харесай

За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове

Радвам се да видя толкоз доста и усмихнати лица. За поредна година Банско е международна столица на зимните спортове.
С тези думи кметът на Банско Иван Кадев даде формален старт на надпреварите за международната купа по ски алпийски дисциплини, оповестиха от Община Банско.
За следващ път Банско демонстрира, че е номер едно в зимния туризъм и ски спорта в България и на Балканите. Приветствам с " Добре пристигнали " нашите именити посетители, които днес имахме удоволствието да следим в първите стартове и в идните дни ще продължат да мерят сили по снежните скатове на Пирин планина. Благодаря за отличната работа на концесионера " Юлен " АД и на Българската федерация по ски за чудесната организация. Благодаря на държавното управление, което оказа помощ за подготовката и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за тази година. Желая на всички приятни и радостни дни в Банско и Пирин! На добър час на стартовете на Световната купа Банско 2020 ”, означи още градоначалникът.
„ Този е най-скиорският уикенд за целия сезон, тъй като по същото време със стартовете при мъжете в Кицбюел са и надпреварите при алпийките за Световна купа " Банско " 2020. Три дни светът ще гледа ски и в случай че до момента някой не е схванал къде е България и Банско, в този момент ще разбере, и то по най-хубавия метод ”, съобщи ръководителят на Българската федерация по ски Цеко Минев.
Официални посетители на откриването бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Те поздравиха състезателите и многочислената възторжена аудитория, събрала се на централния площад в Банско да гледа откриването и награждаването на спечелилите в първия от трите спортни дни.
Най-малките от ски клуб „ Юлен ” асистираха при атрактивното изтегляне на жребия за спортните номера на най-хубавите алпийки в досегашното класиране за международната купа за утрешния старт. В събота по писта " Марк Жирардели " дамите още веднъж ще мерят сили в спускането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР