Радвам се, че възстановяват българската секция на радио Свободна Европа.

...
Радвам се, че възстановяват българската секция на радио Свободна Европа.
Коментари Харесай

Димитър Бочев: Възстановяването на радио ”Свободна Европа” е заради поразената, накърнената свобода

Радвам се, че възвръщат българската секция на радио ”Свободна Европа ”. Това е тъжна нужда. Това подсказва, какъв брой накърнена, изумена е свободата на словото в България. По време на социализма бе захласната от комунистическата пария. Сега същата независимост е захласната от олигарси с нечисти капитали и цели. Това съобщи писателят Димитър Бочев.
За това е сервилното отношение на медиите към властта и олигарсите, добави той пред bTV.

Възстановяването на " Свободна Европа " на родна земя е едно скъпо преимущество. То е дело на Американския конгрес, който като цяло е безкористен. За разлика от нашите условия, там никой не може да купи медиите, какъв брой и богат да е олигархът, изясни Бочев, работил дълго години като публицист в " Свободна Европа ".

Ще имаме една различна медия, което е доста значимо, сподели още той.

Димитър Бочев разяснява малко и протичащото се в страната: Българинът в никакъв случай не е гледал на себе си като на част от страната. Той или е демонизирал, или е идеализирал страната. Конфликтът на патриотите е рисков. С усмивки, зад които скърцат зъбите. Президентът не би могъл да бутне държавното управление, уточни писателят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР