Радвам се, че темата за Западните Балкани бе поставена на

...
Радвам се, че темата за Западните Балкани бе поставена на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ЕС иска мир и просперитет на Балканите

Радвам се, че тематиката за Западните Балкани бе сложена на масата на Европейски Съюз. Те желаят мир и разцвет на Балканите. За една секунда се троши, 20 години се възвръща.

Това разяснява министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила след срещата с президента на Република Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила.

Министър-председателят е на посещаване в Босна и Херцеговина, където открива Международния стопански панаир, който се организира за 21-ви път в Мостар.

Поканата за присъединяване му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, чиято страна тази година е сътрудник на ревюто.

„ В едно нещо съм безусловно уверен - Европейски Съюз желае мир и разцвет на Балканите. Дали огромните геостратегически играчи желаят същото – уповавам се да е по този начин “, счита Борисов.

По думите му президентът Вучич поставя големи старания, с цел да продължи процеса и да резервира мира.

„ Последните няколко години всички с наслада следим по какъв начин стопанската система, финансите, инфраструктурните планове стартират да вървят нагоре. Интересът на вложителите набъбна “, уточни Борисов.

Той изрази вяра и в Косово да продължат в тази посока.

„ Тези провокации и спорове в последно време стартират фактически да тревожат всички, тъй като раните са още доста пресни. Като се има поради горещите точки на спорове сега – Крим, Сирия, Турция, Гърция, Кипър, аз същински се надявам, само че не съм оптимист за изборния закон на Босна и Херцеговина, който е разковничето на този развой. Истински се надявам президентът Вучич да продължи в тази посока “, разяснява още министър председателят.

Според него в общи линии настроението не е доста оптимистично, по-скоро чувството е, че ни следва нещо неприятно.

Борисов се обърна към целия район с зов да проявим разсъдък, тъй като следствията ще са единствено за Балканите.

„ Изживяхме го, България се върна десетилетия обратно. Не желая да ни се случи отново, не трябва да бъдем егоисти - нито една от страните на Балканите, и да си мислим, че даден спор ще подмине някой от нас “, уточни Бойко Борисов, като добави, че мирът на Балканите е най-важното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР