„Радвам се, че след като в рамките на българското председателство

...
„Радвам се, че след като в рамките на българското председателство
Коментари Харесай

Борисов: Когато на Балканите има сигурност, инвестициите и доходите растат

„ Радвам се, че откакто в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз акцентирахме на тематиката за Западните Балкани, последваха доста процеси, трайни, които сложиха тази тематика в центъра на внимание на моите европейски сътрудници и сътрудниците от Съединени американски щати “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в Годишния конгрес за резистентност на Западните Балкани.
Херо Мустафа: Корупцията пречи на икономическия напредък на Балканите Вашингтон и София не са имали по-силна връзка, съобщи американският дипломат у нас
Премиерът Борисов напомни пред участниците, че в годините обратно връзките в района не са предизвиквали интерес, тъй като имаше войни. Премиерът изрази вяра, че страните от района ще проявят разсъдък в бъдещото си държание.

„ Очаквам с повече разсъдък останалите страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз и НАТО, да си премерват държанието и стъпките, разкрачената поза не е потребна за никой “, добави министър председателят Бойко Борисов.

Той напомни, че следващата година България е съдомакин на самодейността „ Берлински развой “, където тематиката за връзките на Балканите още веднъж ще бъде дискутирана.

Премиерът изрази удовлетворение и от продължаването на въпроса от Хърватия, където идната година се чака Срещата на върха сред водачите на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.

Борисов акцентира, че в края на 2020 година България и кралят на Йордания ще бъдат домакини на процеса „ Акаба “, където ще бъдат разисквани ограниченията с битката с екстремизма и радикализма.

Снимка: Министерски съвет

По време на форума министър председателят Бойко Борисов посочи нуждата от надграждане на съдействието в битката против екстремизма на оперативно и политическо равнище. „ Когато имаме политическата власт, би трябвало да създадем принадлежности и да се работи бързо по всички тези тематики “, съобщи още Борисов.

По думите му единствено с работа, другарство и доверие е значимо да се ускорява съдействието в областта на сигурността сред страните в района. Пред участниците министър председателят Борисов акцентира, че България е образец за етническа приемливост и добави, че когато на Балканите има сигурност, вложенията и приходите порастват и се работи умерено.
Екатерина Захариева: Не единствено Русия има геостратегически интерес на Балканите Външният ни министър е уверена, че ответната мярка на Москва няма общо с рецензиите на съветския президент, че бавим построяването на „ Турски поток ”
Борисов акцентира, че този конгрес демонстрира поддръжката към България и работата на службите по линия на битката с радикализма и екстремизма. „ Във вътрешен проект е значимо да споделим опита на службите и Министерство на вътрешните работи. Врагът е мощен, той е общ и няма страна, която да се е подсигурила за това “, съобщи още министър председателят Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР