Радвам се, че се прие предложението на БСП за създаване

...
Радвам се, че се прие предложението на БСП за създаване
Коментари Харесай

Антон Кутев: Борисов се счита за дар Божи, но всеки има право на заблуждение

" Радвам се, че се одобри предлагането на Българска социалистическа партия за основаване на комисия за надзор на разноските на обществени средства, свързани с превъзмогването на следствията от разпространяването на COVID-19. " Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев пред БНР. Според него се е прекалило с някои от ограниченията, което към този момент има чисто стопански измерения.
" Личната ми позиция е, че не трябваше да се избързва с ограничаващите ограничения. Не видях никакъв смисъл от това да се затворят парковете. Бяха пресилени и КПП-тата по градовете ", съобщи Кутев. " Беше неточност да се разпусне Народното събрание, тъй като той е главният коректив на всяко деяние и ръководещ орган. Видя се, че като се трансферира цялата власт в ръцете на един човек, единственото което следва е комплициране, безпорядък и противоречащи си заповеди през няколко часа ", сподели Кутев.
" Властта не управляваше рецесията и не вдъхваше успокоение. Не отхвърлям противоепидемичните ограничения, а това, че държавното управление и щабът бяха заети с това да плашат хората, вместо да си свършат работата ", разгласи социалистът, като акцентира, че министър-председателят и щабът не са обезпечили сигурността на хората, борещи се с вируса. " Трябваше да дават защитни средства на лечебните заведения, тъй като доникъде на април медиците в регионалните лечебни заведения бяха без защитни средства. Не свършиха това. Единственото, което направиха, беше да ни плашат какъв брой доста трупове и катафалки ще има “, добави той.
Антон Кутев разяснява и думите на премиера Борисов, че българите имат редкия късмет да ръководи той: " Борисов се смята за подарък Божи, само че всеки има право на подвеждане. Умилително е ", добави той. " Трябва да има ограничения и към стопанската система, освен към здравето. За страдание за някои хора рецесията занапред следва, а всеки идващ банкрут ще утежнява рецесията още повече ", сподели той.
" Българска социалистическа партия предлага от години 9% Данък добавена стойност за храни и медикаменти. Бизнесът би трябвало да бъде подпомаган, само че е нужно да се помогне и на хората. От Българска социалистическа партия желаеме парите да стигнат съответно до хората. Искаме да се понижат цените на основните артикули, с цел да се помогне и на бедните хора. Най-тежко ударените от рецесията няма да отидат в заведенията за хранене и по хотелите.Точно те би трябвало да бъдат подкрепени ", сподели Кутев. Той акцентира, че е нужно страната да подтиква стопанската система, с цел да не се утежни рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР