Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват. Така те

...
Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват. Така те
Коментари Харесай

Менда Стоянова опроверга Радев, че хазната е празна

Радвам се, че депутатските заплати ще се подаряват. Така те ще отиват по сметките на здравното министерство. Това за мен е по-правилното решение в сравнение с просто да останат в бюджета.

Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ.

Смятам, че малко се прекали. Мисля, че депутатите, които имат по-сериозни заплати, не са останали без някой лев заделен, с цел да посрещнат потребностите си през тези два месеца, сподели още тя.

По думите ѝ мярката 60 на 40 няма по какъв начин да бъде употребена от всички типове бизнеси. Тя е ориентирана към тези бизнеси, които са понижили своите обороти и имат външни контрагенти, акцентира Стоянова.

Според нея фактът, че мярката е призната, значи, че ще бъде изпълнявана. Политическа игра несъмнено има, само че не трябва да забравяме, че ние ще изпълняваме тези решения, сподели ръководителят на бюджетната комисия.

Менда Стоянова изрази вяра колкото се може повече компании да се възползват от тази мярка - най-много поради съхраняването на бизнеса. По думите ѝ дългът от Международния валутен фонд е една алтернатива, която ние би трябвало да я имаме.

В момента имаме алтернатива за подражаване на държавни скъпи бумаги. Имаме и други варианти като Европейската банка. Сега обстановката е обвързвана с това, че всички са закъсали, съобщи Менда Стоянова. Тя разясни, че тематиката с дълга е единствено алтернатива и опция за ликвидност.

Не съм съгласна, с господин президента, че сме лъгали, че хазната е празна, акцентира още Стоянова и означи, че България има извънредно невисок размер на дълга.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР