> Раду ПоклитаруСред тях са досегашни лауреати на конкурса като

...
> Раду ПоклитаруСред тях са досегашни лауреати на конкурса като
Коментари Харесай

Балетмайстори от три континента ще оценяват младите таланти на Международния балетен конкурс Варна 2018

> Раду Поклитару
Сред тях са досегашни лауреати на състезанието като Лойпа Араухо от Куба, Ерик Вю-Ан от Франция, Ясен Вълчанов от България. Освен това и Раду Поклитару от Украйна. Знаковият хореограф има две оценки за модерна хореография на състезания във Варна – през 2000 година и през 2008 година Той е приключил хореография при проф. Валентин Елизарев в Беролурската държавна музикална академия, работи като балетист и основен хореограф на Националната опера в Молдова. От 2006 година е шеф и живописен началник на " Киев Модерн Балет “ - план, сбъднат взаимно с мецената Владимир Филипов. През 2014 година Раду Поклитару е хореограф в церемониите за разкриване и закриване на Олимпийските игри в Сочи. 

В журито младите претенденти ще прави оценка и друго огромно име - от балета на Китай – Чу Дзъдзиао. Примабалерина на Ляонингския балет, сега тя е живописен шеф на трупата. През годините си сътрудничи с Юри Григорович за постановката на балетите " Спартак “ и " Ромео и Жулиета “, както и с Владимир Малахов за хореографията на нова версия на " Лебедово езеро “. Работи с хореографи от Европа и Южна Америка. 

Сред оценяващите ще бъде и едно уважавано име, представител на японския балет – Хироаки Имамура. Той е живописен началник на " Ballet Chambre Ouest “ и ръководител на журито на балетния конкурс в Хачиоджи, Япония. След богата кариера на типичен актьор, господин Имамура се отдава на авторска хореография и организирането на балетния фестивал " Field Ballet in Kiyosato “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР