Радостният старши треньор на Черноморец Васил Евтимов говори след историческото

...
Радостният старши треньор на Черноморец Васил Евтимов говори след историческото
Коментари Харесай

Васил Евтимов: Сега ще направим всичко възможно да станем шампиони

Радостният старши треньор на Черноморец Васил Евтимов приказва след историческото класиране на своя отбор на финала в Националната баскетболна лига. “Акулите ” не престават напред към разногласието за купата, откакто довечера победиха Рилски състезател с 93:90 и го отстраниха от борбата за трофея с 3-1 победи в общия резултат. На финала бургазлии ще се изправят против настоящия първенец Балкан.
 Черноморец го направи! Исторически край за “акулите ” в НБЛ и следващ неуспех за Рилски състезател Черноморец го направи! Исторически край за “акулите ” в НБЛ и следващ неуспех за Рилски състезател
“Искам да благодаря на всички почитатели, които пристигнаха през днешния ден. Тази победа беше за всички бургазлии, това е един исторически край, с който те да се гордеят. Сега ще създадем всичко допустимо да станем и първенци, само че желая това, което сме постигнали до момента, те да се гордеят с него. От най-грозния мач това се трансформира в един от най-хубавите. На полувремето споделих на играчите, че съм играл толкоз мачове, гледал съм толкоз баскетбол, само че по-грозен баскетбол от този не бях гледал. Малко се ядосаха и започнахме да играем както би трябвало. Искам да се извиня на Ники Георгиев, тъй като му споделих някои неща и му се оправдавам пред всички. Казах му да не ми обръща внимание, тъй като това е в моя темперамент. И на Георги Боянов, на който му споделих при 62:68, когато бях изгубил всякаква вяра, че ще спечелим: “Ловеч, през днешния ден ме разочарова ”. Той единствено ме погледна и сподели: “Тренера, веднага ще ви покажа защо става въпрос ”. Знаех, че имах потребност от него. Видяхте какви кошове вкара. Това е състезател, който ще почине за мен. Всички играчи го знаят, тъй като съм им го казвал и на тях. Чувството като треньор е неописуемо. Човек би трябвало да го усети, с цел да може да го опише. Те са подготвени на всичко, единствено и единствено аз да кажа, че са дали всичко от себе си. 

Трябваше да отидем в Самоков да играем пети мач, само че ориста е такава, че ние сме на край. Показахме, че от януари насам сме по-добрият тим от Рилски състезател - в последните шест мача сме спечелили пет и това е доказателство, че сега ние сме по-добрият тим и заслужаваме да отидем на край против Балкан. Някои от тези играчи са експерти за първа година - те не са били в такива обстановки. Опитът се гради мач с мач, година с година. И Джордан Тъкър, и Брайс Нзи, и Макол Мойен, който още не знам къде е. Това момче на мен ми би трябвало, тъй като на край без него ние няма да успеем. 

Всичко е воля и темперамент. Имаше един миг, в който изпуснахме три битки в отбрана - това можеше да ни коства мача на нас. Коства мача на Партизан против Реал Мадрид. Затова им споделих, че всеки един подробност в дуела е значим. Всяка една битка и съдийско присъждане може да реши мача. Искам да поздравя съдиите, тъй като те бяха под доста огромно напрежение през целия мач. Бяха доста правилни и свършиха прелестна работа. Всички видео повторения бяха верни решения. За първи път се случва тези решения да са в наша изгода. В предишното някой път тези обстановки ни заобикалят, само че в този момент шансът ни покри. Много значими бяха тези съдийски отсъждания, които също ни помогнаха да се върнем в мача. Не споделям, че са ни го подарили, само че сигурно мачът се промени оттова. 

Преди два дни Макол Мойен си потегли от залата с тениска с №13 и ненадейно потникът с №13 изчезна. Не можахме да намерим потника, не се знае къде е. За мен това беше доста необичайно. Не знам дали е в съвпадане, само че в действителност е необичайно. Тази победа желая да я посветя на Бойчо Бронзов, тъй като в предишния мач забравих да го загатна. Той е най-голямото име в Бургас и ще остане такова за доста дълги години напред. Знам, че не е с нас, само че знам, че ни гледа отвисоко. Тази победа от мое име и от името на клуба я посвещаваме на него. 

Очакваме жестока борба с Балкан. Очаквам да има пет мача и в действителност съгласно мен ще стане един от най-интересните финали, които са се играли в България в последните години. Нека залите са цялостни. Днес едната страна съвсем беше цялостна. Имаше 2000 индивида съгласно мен, което е добре за начало. Искам да ги радваме и да ги призовем да ни поддържат на финалите ”, съобщи Евтимов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР