Радостин Василев решава спора Дудова - Касабов с нови разкрития

...
Радостин Василев решава спора Дудова - Касабов с нови разкрития
Коментари Харесай

Скандалът в борбата стигна до спортния министър

Радостин Василев взема решение разногласието Дудова - Касабов

с нови разкрития по абсурда в националния тим по битка. Казусът стигна до министъра на спорта. Арбитър на разногласието сред Биляна Дудова и националния селекционерПетър Касабов към този момент е Радостин Василев. Той изслуша боркинята и се ангажира с изясняване на случая.

Вчера Петър Касабов беше безапелационен: преборване сред Биляна Дудова и Тайбе Юсеин не е имало по виновност на Дудова. Националката отхвърли и изпрати свое изказване до bTV, а през днешния ден селекционерът отхвърли коментар.

Първоначално, преборването е планувано за 8 март, след това е преместено за 18-и. От мейла, изпратен от федерацията до треньора на Дудова - Георги Калчев, излиза наяве, че толеранс в килограмите не се позволява, макар че Касабов твърди противоположното.

Според уеб страницата на федерацията, преборването е осуетено, тъй като Тайбе Юсеин е била по-тежка от допустимите 62 кг.

bTV разполага и с протокола, който също удостоверява, че до битки не се е стигнало, тъй като Тайбе не е предходна кантара.

Преборването на 18 март е трябвало да стартира в 10:00 ч. От фрагментите излиза наяве, че Дудова в действителност е чакала Тайбе на тепиха.

Днес министърът на спорта Радостин Василев одобри Биляна Дудова и даде обещание, че ще се срещне и с управлението на федерацията по битка. bTV потърси позицията на централата, само че не я получи. От коментар пред екипа на малкия екран избяга и генералният секретар - Валентин Райчев, чийто автограф стои под протокола от анулираното преборване.

Припомняме, че в кат. до 62 кг на европейското в Будапеща след седмица ще се бори Тайбе Юсеин. Изборът ѝ е изработен с решение на националния селекционерПетър Касабов и с утвърждението на президента на федерацията по битка Христо Маринов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР