Радостин Василев напуска парламентарната група на ПП-ДБ. Това обяви той

...
Радостин Василев напуска парламентарната група на ПП-ДБ. Това обяви той
Коментари Харесай

Радостин Василев: Явно Петков се притеснява от някакви записи, никой не е правил такива

Радостин Василев напуща парламентарната група на ПП-ДБ. Това разгласи той напресконференция във връзка сделката сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да сформират експертно държавно управление с министър председател на ротация.

“На 13 юни 2022 година напуснахме Има Такъв Народ, тъй като мафията проби в партията. Една година по-късно се оказа, че това, което споделяме, е реалност. За страдание, една година по-късно аз и част от сътрудниците ми сме изправени в сходна обстановка, в която е напът да се образува коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да поддържа такава коалиция, ще гласоподавам срещу и ще напусна парламентарната група на Политическа партия ”, разгласи Радостин Василев.

Въпреки основаните упования, че на конференцията ще показа записи от партийни срещи на " Продължаваме промяната ", от думите му стана ясно, че такива няма.

“Твърденията, че са направени някакви записи, са цялостни неистини, никой не е правил сходни записи нито в групата, нито в централата. Вчера господин Петков беше доста изплашен, не знам за какво - очевидно от се тормози от някакви другизаписи, с които обаче аз не разполагам и те са надалеч от кардиналната позиция, която през днешния ден ще представим пред вас ", казаВасилев.

Василев акцентира, че 49-ото Народно заседание не може да излъчи държавно управление, те ще вършат конституционна промяна с ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че в четвъртък съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заяви, чедепутати от ПП-ДБ са записвани по време на партийни срещи.

" Политици от обединението са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи както на хора от „ Продължаваме промяната “, по този начин и от „ Демократична България “. Широкият обсег приказва, че са употребявани записващи устройства в нашите централи и в постройката на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези дейности са работа на службите и " дълбоката страна " за дестабилизация и неуспех на договарянията за сформиране на държавно управление “, изясни Кирил Петков.

Преди товаанонс, че евентуално ще напусне Политическа партия, направи Радостин Василев посредством Facebook профила си, като разгласи за 26 майпресконференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция - която е на тематика " Коалицията сред ПП-ДБ и ГЕРБ ".

Като част от " ИТН " Василев бе министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков. След като неговата партия смъкна кабинета " Петков ", той се отдели от нея и се включи в листата на " Продължаваме промяната ", само че като гражданска квота.

По информация на Клуб ZВасилев е неудовлетворен, че не е номиниран за министър на спорта в проектоправителството. Номиниран в този момент е автомобилният състезателДимитър Илиев, член на Политическа партия от самото основаване на групировката.

В края на април бе пожелан имунитетът на Радостин Василевзаради това, че е заплашвал депутатът Христинка Иванова да напусне Има Такъв Народ и да се причисли към отцепниците в 47-ото Народно заседание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР