Радостин Василев, който оглави отцепниците от „Има такъв народ“, ще

...
Радостин Василев, който оглави отцепниците от „Има такъв народ“, ще
Коментари Харесай

Радостин Василев, оглавил отцепниците от ИТН, ще поеме МРРБ?

Радостин Василев, който оглави отцепниците от „ ИТН “, ще оглави Министерството на районното развиване и благоустройството, в случай че тройната коалиция успее да събере 121 гласа и оцелее. Това признаха депутати от " Продължаваме промяната ", написа " ".

Петимата депутати от Има Такъв Народ, които през вчерашния ден подадоха молби за овакантяване на групата на Слави Трифонов, обаче няма по какъв начин да бъдат наградени с по-високи постове, защото автоматизирано биха изгубили местата си в Народното събрание.

Самият Радостин Василев даде да се разбере още на брифинга в понеделник, че няма да се връща като народен представител. Вече се въртят имена за негов заместител в Спортната палата, в случай че Руди поеме голямото районно министерство. Тройната коалиция отново е потърсила проф. Даниела Дашева. Преподавателят от НСА обаче е минал в редиците на Стефан Янев и е дал отвод.

Всички схеми са вероятни, единствено в случай че от „ Промяната “ убедят още най-малко седем депутати от Има Такъв Народ да изоставен Слави. Както " Марица " към този момент писа, още 10 са показали подготвеност да последват петимата отцепници. Самият Радостин Василев призна, че е поканил 8-9 от тях в жилището му преди 3 дни. Пристигнал и министър председателят Кирил Петков, който им разказал в детайли за рекета в Министерство на регионалното развитие, довел до разрива в връзките.

Ключова за отцепването на още депутати от Има Такъв Народ е позицията на координатора Виктория Василева, настояват осведомени със обстановката в лагера на Слави. Първо тя беше включена в листата на " предателите ", само че след това отхвърли обществено да взе участие в заговора. Знаково, по-късно не се появи и на конференцията, дадена от Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ива Митева, Любомир Каримански и фамозната към този момент Христинка Иванова, която е подготвена да си иде на село.

Смята се, че Василева е сивият кардинал в партията и има голямо въздействие както върху депутатите, по този начин и върху локалните структури. Бойната дама минава за много близка до Радостин Василев и очевидно държи ключа към закрепване на ръководството.

Това се знае от всички в Народното събрание, като Виктория е атакувана с предложения и от партията на Стефан Янев. Бившият министър председател краде цели структури на Слави. Отцепниците даже цитираха името на някогашния народен представител от Има Такъв Народ

Георги Попов, който към този момент гради мрежа на генерала в Благоевградско.

В София също върви упорита версия, че и депутати от „ Възраждане “ са търсени от „ Промяната “. Неколцина от тях също не били удовлетворени от ситуацията си в партията. Сондирани са даже отзиви на хора на ГЕРБ, само че поради партийната дисциплинираност при Бойко Борисов наподобява малко евентуално някой да рискува.

„ Още няма имена на министри, те ще бъдат тези, които решим да ги сменим, и това ще бъде съдружно решение - съобщи през вчерашния ден от Трявна министър председателят Кирил Петков. - В момента, в който съберем болшинство от 121 депутати, незабавно ще предложим нови министри ", посочи той.

„ Продължаваме диалози с доста хора, концепцията е всеки един да осъзнае голямата отговорност, която носи. Ако нямаме 22 законопроекта до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда европейски средства, актуализацията на пенсиите не се случва, младите фамилии не получават спомагателни данъчни облекчения, цените на горивата не престават да порастват, а евентуално есента идва още една коронавирус вълна “, очерта министър председателят какво ще се случи, в случай че не бъде призната актуализацията на бюджета от Народното събрание и се тръгне към нови предварителни избори.

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време ", сподели Петков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР