Радост в Камарата на представителите на САЩ след четири трудни

...
Радост в Камарата на представителите на САЩ след четири трудни
Коментари Харесай

След исторически 15 вота: Кевин Маккарти стана председател на Камарата на представителите в САЩ


Радост в Камарата на представителите на Съединени американски щати след четири сложни дни: след 15 гласувания конгресмените избраха републиканеца Маккарти за ръководител. Какви отстъпки му се наложи да направи?

При 15-ия си опит републиканецът Кевин Маккарти реализира задачата си и получи нужното болшинство за председателското място в Камарата на представителите на. Републиканецът завоюва гласуването с 216 гласа против 212.

" Баща ми постоянно ми е казвал, че не е значимо по какъв начин започваш, а по какъв начин приключваш ", сподели Маккарти пред аплодиращите го републиканци.
Редакцията предлага
От XIX век насам членовете на Камарата на представителите не са имали потребност от толкоз доста гласувания, с цел да изберат нов ръководител. За финален път това се е случвало през 1859/1860 година, когато републиканецът Уилям Пенингтън е определен за ръководител на Камарата на представителите на Конгреса едвам на 44-я избор. По това време процедурата лишава няколко седмици.

Победа, само че не без отстъпки

, който преди този момент определяха като прекомерно сдържан, след дни на диспути.

Преди това Маккарти е разговарял с тях и е направил спомагателни отстъпки. Наред с другото той даде обещание, че в бъдеще гласът на един народен представител още веднъж ще бъде задоволителен, с цел да се изиска избор на съмнение в ръководителя на Камарата на представителите. Народните представители също по този начин ще получат повече благоприятни условия да въздействат върху правенето и одобряването на законите. Наред с други, той си е обезпечил поддръжката на Скот Пери, ръководител на " Групата на Свободата ".

Лидерът на Републиканската партия нееднократно е омаловажавал вътрешнопартийния протест против него в общественото пространство и е отхвърлял обвиняванията, че протестът го е отслабил в личните му редици. Във връзка с историческия мащаб на опълчването той споделя: " Харесва ми да сътворявам история. ”

Отслабен на новата позиция

Маккарти към този момент публично е третият човек в страната - след и неговия заместител. Той обаче встъпва в служба отслабен след тежкия избирателен развой.

Той разгласи, че желае. Маккарти също по този начин желае да се застъпи за смяна в енергийната и имиграционната политика. Предполагаемата неконтролируема имиграция по " отворената ” съгласно тях южна граница е един от главните дразнители на републиканците.

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР