Радост, щастие и вълнение. Това е, което всички нови родители

...
Радост, щастие и вълнение. Това е, което всички нови родители
Коментари Харесай

Изследванията показват, че грижите за бебе са много по-трудни от спортуването

Радост, благополучие и неспокойствие. Това е, което всички нови родители усещат. Но в реалност младите родители постоянно се усещат тъжни, разтревожени, депресирани и изтощени. Тези усеща вършат родителството мъчно и могат да накарат човек да се усеща незадоволително добър родител. Тези усеща не постоянно са породени от хормони или отмалялост.
В тази публикация ще ви представим лист на аргументите, заради които може родителството да ви идва допълнително:

1. Желанието да бъдем съвършени

Изследователи от университет в Белгия стигнаха до забавно умозаключение: по-високо образованите родители по-често изпадат в рецесии, свързани с родителството. Те са под огромен напън да бъдат най-хубавите и най-успешни в това, което вършат. Но истината е, че от време на време стандартите, които си слагаме, могат да бъдат нереалистични и да доведат до проблеми с психологичното здраве.
Понижаването на стандартите и по-доброто вслушване в детето могат да ви оказват помощ. Не е нужно да сте идеалният родител, просто би трябвало да сте родителят, от който се нуждаете детето.

2. Нереалистични упования от обществените мрежи

Социалните медии могат да бъдат огромен стрес за нов родител. Instagram предизвиква меланхолия, тревога и неприятен сън. И това не е належащо за новия родител. Не забравяйте, че доста от наличието, което виждаме онлайн, е редактирано и изобразява единствено няколко минути в живота на индивида. Трябва да се грижите за вас и вашето бебе и да не се тревожите ненужно.

3. Усещането, че не можете да си починете

Първите няколко месеца от живота на бебето са монотонни и изтощителни. Може да се съпостави с опит да участвате в маратон, когато не сте в най-хубавата си форма. И колкото и да е мъчно, нямате болнични дни, нямате почивка и не можете да се откажете. Според изследване, новите майки не стартират да се радват на бебето си, до момента в който не навърши 6 месеца, тъй като се пробват да одобряват смяната в живота, когато станат родители. Ако се чувствате като на път да се откажете, не се колебайте да помолите фамилията или приятелите си да ви оказват помощ с бебето или домашните отговорности.

4. Твърде доста отговорности

Да бъдеш родител значи да имаш голям брой задания. Вие сте готвач, здравна сестра, преподавател, треньор и така нататък Отговорността може да бъде голяма. Всъщност, едно изследване удостовери, че колкото повече сте вложили в родителството, толкоз по-големи са възможностите ви за приемане на меланхолия или тревога. За да избегнете това, оставете детето ви да поема отговорности. Попитайте го какво желае да прави или да яде и го помолете да подреди играчките си.

5. Чувствате се по този начин, като че ли сте изгубили себе си

Това, което най-вече може да способства за психическото безсилие и обезличаването, е чувството, че към този момент не принадлежите на себе си, тъй като се преценявате единствено с потребностите на детето.
Важно е да отделяте време за себе си, даже да е 15 минути дневно, с цел да си вземете душ, да упражнявате или просто да останете уединено със себе си.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР