Радослава Мавродиева ще трябва да се справи с квалификационна норма

Радослава Мавродиева ще трябва да се справи с квалификационна норма ...

17.20 м квалификационна норма за Мавродиева.


Радослава Мавродиева ще трябва да се справи с квалификационна норма от 17.20 метра в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, за да намери място в битката за разпределението на медалите. Българката, която спечели балканската титла в Стара Загора с личен рекорд от 18.95 метра, е с четвърти стартов номер в група “А”. В нейната група са полякинята Паулина Губа с личен рекорд от 19.38 метра от този сезон и представителката на Беларус Альона Дубитская с 19.21 м от това лято.

Шампионката от последните два континентални шампионата Кристина Шваниц (Германия) е в квалификационна група “Б“. Германката, която се завърна в сектора след раждане, има 20.06 м през сезона. Квалификациите в тласкането на гюле при жените започват в 12:10 часа българско време днес.

Българското участие в сутрешната програма на втория ден на еврошампионата ще продължи със сериите на 3000 метра стийпълчейз при мъжете, където ще стартират националният ни рекордьор в дисциплината Митко Ценов и Иво Балабанов. Двамата състезатели на Йоло Николов са във втората серия, която ще се проведе в 13:55 часа българско време. За финала се класират първите петима от двете серии плюс петте най-добри “губещи” времена.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Източник: sportal.bg