Радослава Мавродиева ще трябва да се справи с квалификационна норма

...
Радослава Мавродиева ще трябва да се справи с квалификационна норма
Коментари Харесай

17.20 м квалификационна норма за Мавродиева

Радослава Мавродиева ще би трябвало да се оправи с квалификационна норма от 17.20 метра в тласкането на гюле на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин, с цел да откри място в борбата за разпределението на медалите. Българката, която завоюва балканската купа в Стара Загора с персонален връх от 18.95 метра, е с четвърти стартов номер в група “А”. В нейната група са полякинята Паулина Губа с персонален връх от 19.38 метра от този сезон и представителката на Беларус Альона Дубитская с 19.21 м от това лято.

Шампионката от последните два континентални шампионата Кристина Шваниц (Германия) е в квалификационна група “Б “. Германката, която се завърна в бранша след раждане, има 20.06 м през сезона. Квалификациите в тласкането на гюле при дамите стартират в 12:10 часа българско време през днешния ден.

Българското присъединяване в утринната стратегия на втория ден на еврошампионата ще продължи със сериите на 3000 метра стийпълчейз при мъжете, където ще започват националният ни рекордьор в дисциплината Митко Ценов и Иво Балабанов. Двамата състезатели на Йоло Николов са във втората серия, която ще се организира в 13:55 часа българско време. За финала се класират първите петима от двете серии плюс петте най-хубави “губещи” времена.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР