Радослава Мавродиева ще атакува медалите в тласкането на гюле на

...
Радослава Мавродиева ще атакува медалите в тласкането на гюле на
Коментари Харесай

Мавродиева атакува медал на Евро 2018

Радослава Мавродиева ще нападна медалите в тласкането на гюле на Европейското състезание по лека атлетика, разгласи нейната треньорка Валентина Желязкова.

“Отиваме за отличие и добър резултат”, разгласи наставничката пред “България днес”. - Важното е да е здрава и да усъвършенства своето върхово достижение. Способна е да го направи.”

Мавродиева се намира в прелестна форма. Преди броени дни тя записа персонален връх в дисциплината с 18,95 м по време на Балканиадата в Стара Загора. Постижението е пето в европейската класация.

“Направихме смяна в техниката, изясни възхода в резултатите Валентина Желязкова. - Преди тласкаше с техника за начинаещи. Изстиска оптималното като достижения от нея. Затова взехме решение да я сменим. Нещата се получават. На тренировки е прекосявала границата от 19 м, само че на съревнование е друго.”

Според прогнозите на експертите оценките в бранша за траскане на гюле при дамите ще бъдат разпределени с резултати над 19 м.

“Много е значимо за нея да преодолее тази психическа граница, добави Валентина Желязкова. - Вижте какво се случи с Мирела Демирева, когато мина двата метра в скока на височина. Получава се самочувствие и убеденост.” bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР