Радослав Янков завърши на седмо място в паралелния слалом на

...
Радослав Янков завърши на седмо място в паралелния слалом на
Коментари Харесай

Радо Янков е седми на Световното

Радослав Янков приключи на седмо място в паралелния слалом на Световното състезание в Бакуриани, Грузия. Най-добрият български сноубордист доближи до 1/4-финалите, където бе по-бавен с 0,10 сек. от Фабиан Обман (Ав). 33-годишният чепеларец караше по по-бавното алено трасе, само че водеше в горната част. Съперникът му обаче навакса изоставането и го изпревари с малко на финала.
Янков, прочут с прозвището Дивеча, се показа чудесно в 1/8-финалите, където отстрани олимпийския вицешампион от Сочи 2014 Жан Кошир (Слвн). Българинът, който се спусна по синьото трасе, изоставаше на първата контрола с 24 стотни, само че кара доста по-ритмично в долната половина, до момента в който словенецът направи неточности и изостана с 1,38 сек.
В квалификациите носителят на Световната купа за 2016 година даде седми резултат с 1:13,55 мин., като остана единствено на 6 десети от секундата от най-бързия - Андреас Промегер (Ав). Българинът за четвърти път в кариерата си попада в топ 8 на Световно.
Титлата заслужи 42-годишният Промегер, който на финала победи с 44 стотни сънародника си Арвид Аунер. Трети е Арно Годе (Кан), който в дребния край изпревари Обман.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР