Радослав Янков записа достоен финал на сезона в Световната купа

...
Радослав Янков записа достоен финал на сезона в Световната купа
Коментари Харесай

Радослав Янков завърши сезона с 8-о място във Винтенберг

Радослав Янков записа заслужен край на сезона в Световната купа по сноуборд в немския зимен център Винтерберг. Единственият българин печелил Големия бистър глобус на ФИС приключи на осмо място.
 Радо Янков отпадна в 1/4-финалите на международното
Янков отпадна на 1/4-финалите в паралелния слалом. Той беше 16-и в квалификациите, а в първия кръг от елиминациите се оправи с водача от пресявките Дмитрий Логинов от Русия, само че по-късно отпадна от представителя на домакините Щефан Баумайстер.

Андрей Соболев се подреди 14-и, само че това му беше задоволително и той си обезпечи Световната купа в паралелните дисциплини с 4625.0 точки след деветте старта от сезона, пред Мастнак с 4116.0 точки и Роланд Фишналер (Италия) с 3989.4 точки.

В генералното нареждане на Големия бистър глобус Янков, който огромна част сезона кара с шина поради счупена кост на дясната ръка, е 21-ви, а победител е Соболев. В паралелният великански слалом Янков е 29-и, а купата е за Тим Мастнак от Словения.

Малката Световна купа в паралелния слалом пък заслужи Баумайстер с 2020.0 точки, следван от Соболев с 1990.0 точки и Дарио Кавизел от Швейцария с 1870.0 точки. Със извоюваните през днешния ден 320 пункта Янков пък зае 9-о място в класирането за купата в паралелния слалом.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР