Радослав Янков се класира на четвърто място в първия паралелен

...
Радослав Янков се класира на четвърто място в първия паралелен
Коментари Харесай

Янков влезе в топ 4 на старта на Световната купа

Радослав Янков се класира на четвърто място в първия успореден великански слалом от Световната купа по сноуборд за сезона в Баной (Рус). Българинът зае 14-о място в квалификациите, а още в първия стадий на надпреварата трябваше да премери сили със международния първенец Дмитрий Логинов (Рус). Въпреки че бе на по-бавното синьо трасе, Янков се класира напред, а руснакът не приключи. На четвъртфиналите Янков победи с 0,13 секунди Александър Пайер (Ав). Българинът отпадна на полуфиналите, откакто бе с 0,19 секунди по-бавен от Марко Феличети (Ит). В дребния край Янков загуби от четирикратния международен първенец Бенямин Карл (Ав) и в последна сметка се подреди на 4-то място. Това е най-хубавото му класиране за Световната купа от съвсем две години насам. За последно той е бил 4-ти на 28 януари 2018 година в Банско.

" Много съм удовлетворен от резултата. За малко не съумях да се класирам в челната тройка, само че все пак мисля, че съумях да направя положително каране и съм удовлетворен от крайния резултат. Благодаря на всички за поддръжката, както постоянно споделям - българите можем ", сподели Янков пред Facebook страницата на БФСки.

В първия старт в Баной той се подреди на 17-о място в паралелния слалом. В Русия Янков бе без персоналния си треньор Георги Атанасов, който остана в България поради раждането на второто му дете. Атанасов бе удовлетворен от представянето на сноубордиста: " Много съм щастлив от този триумф. Проведохме отличен лагер преди този старт в Швеция. Целта ни е да съхраним спортната му форма през целия сезон. Радо е подготвен за един дълъг и уморителен сезон. "

Янков взе 500 точки за Световната купа, където е на 8-о място в генералното класиране с общо 640 точки. Следващият старт е паралелният великански слалом на 14 декември в Кортина д`Ампецо (Ит).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР