Радослав Росенов спечели златния медал в категория до 60 килограма

...
Радослав Росенов спечели златния медал в категория до 60 килограма
Коментари Харесай

Радослав Росенов триумфира с титлата в категория до 60 кг. на европейското първенство по бокс до 22 години

Радослав Росенов завоюва златния орден в категория до 60 кг на европейското състезание по бокс до 22 години в Будва (Черна гора).

На финала 19-годишният национал се оправи с представителя на Русия Константин Ополский. Росенов ликува за повторно в кариерата си в тази възрастова група и към този момент има пет европейски трофеи. Той стигна до триумф с 5:0 съдийски гласа, като резултатът е изцяло подобаващ с оглед представянето на двамата.

Българският боксьор разпростра огромния си капацитет и през цялото време на срещата доминираше. Росенов сподели чудесно възприятие за отдалеченост и с доста придвижване по кръга не остави късмет на Ополский. Той взе задатък след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Ясен Радев и Ергюнал Себахтин станаха вицешампиони на Европа. В категория до 54 кг Радев, който е повторен златен европейски медалист при младежите, отстъпи в доста здрава борба на Андрей Петливанян. Двамата организираха тежък конфликт, в който националът ни стартира по-добре и сполучливо компенсира ръстовата разлика, която бе в интерес на представителя на Русия. Те си размениха по един рунд, а в третия имаше повече битка, в сравнение с игра. В последна сметка всичко се реши от съдиите, които показаха руснака за победител с 4:1 гласа.

Себахтин пък не съумя да се качи на кръга за своя край с Мушег Баяндурян (Русия). В категория до 48 кг българинът трябваше да се помири със сребърния орден след лекарска възбрана поради травма.

България завърши конкуренцията със златен, два сребърни и един бронзов орден, откакто Уилиам Чолов се подреди трети при 75-килограмовите. Отборът беше воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР