Радослав Панталеев стана първият българин, който се класира за полуфиналите

...
Радослав Панталеев стана първият българин, който се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Радослав Панталеев на полуфинал на Странджа

Радослав Панталеев стана първият българин, който се класира за полуфиналите на Купа " Странджа ". Бронзовият медалист от международното състезание през 2019-а победи с 4:1 гласа литовеца Симонас Урбонавичиус в дуел от третия ден на най-стария интернационален боксов шампионат в Европа. 73-ото издание на конкуренцията е с награден фонд от 200 хиляди $ и е със " златен " статут към Диамантената лига на ИБА.

Панталеев нанесе съдбоносен удар по пътя към успеха си още в първия рунд. Минута преди края той изпрати в нокдаун Урбонавичиус след доста тежък удар в тялото. Това му обезпечи нужното преимущество, след което националът ни продължи по-уверено да върви напред и да търси триумфа. Литовецът също сподели положително равнище във втория рунд, само че българинът не му остави никакъв късмет в третия и свърши своето.

На 25 февруари за място на финала Панталеев ще се изправи против Соеб Буафия (Франция). С успеха през днешния ден националът ни си обезпечи най-малко бронзово отличие.

Напред продължава и Кристиян Николов в категория до 80 кг. Младият ни национал се класира за 1/4-финалите, откакто обърна естонеца Стивън Аас. Българинът завоюва изрично с 5:0, само че трябваше да се потруди, с цел да се поздрави с триумфа. Николов стартира по-пасивно борбата и изостана в резултата след първия рунд. Във втория и третия обаче той разпростра капацитета си и с хубави и точни серии сподели, че е по-добрият от двамата. За място на полуфинал Николов ще се изправи против германеца Бен Ехис. Мачът им е на 24 февруари.

В последния мач от следобедната стратегия Мелис Йонузова позволи проваляне. Националката ни в категория до 66 кг отстъпи на казахстанката Дарига Шакимова.

Купа " Странджа " продължава с програмата от вечерната сесия, която започва в 18:00 часа. На кръга ще се качат още петима български национали - Аслъхан Мехмедова (63 кг), Николай Маринов и Хавиер Диас (57 кг), Радослав Росенов и Светослав Гергов (60 кг).
 Осем български боксьори ще се качат на кръга на Купа „ Странджа “ през днешния ден
Осем български боксьори ще се качат на кръга на Купа „ Странджа “ през днешния ден

73-ото издание на интернационалния шампионат включва две сесии в зала " София "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР