Радослав Панталеев се класира за полуфиналите на Световното първенство по

...
Радослав Панталеев се класира за полуфиналите на Световното първенство по
Коментари Харесай

Панталеев донесе първи медал за България от Световното по бокс

Радослав Панталеев се класира за полуфиналите на Световното състезание по бокс за мъже в Екатерингбург, Русия. В четвъртфиналите в категория до 91 кг българинът победи с 5:0 съдийски гласа бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ерисланди Савон Котия от Куба. Победата подсигурява на Панталеев най-малко бронзов орден и първо отличие за страната ни на международен шампионат в последните 10 години.

Панталеев влезе в мача извънредно решително. Още в първия рунд той натисна противника си и стартира да работи доста добре с удари в тялото. В края на частта от носа на българина потече кръв, само че това не го разколеба. Дори в противен случай - той стартира да играе още по-агресивно и до края не остави никакво подозрение в превъзходството си.

В полуфиналите в петък следобяд Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.

Междувременно стана ясно, че от треньорския щаб на България е подадена контестация против резултата от мача на Даниел Асенов. Тайсъна бе очевидно ощетен в четвъртфинала си в категория до 52 кг против олимпийския първенец Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите присъдиха загуба за българина с 0:5, макар превъзходството му в първите два рунда.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР