Радослав Панталеев донесе първо отличие за България от 72-ото издание

...
Радослав Панталеев донесе първо отличие за България от 72-ото издание
Коментари Харесай

Радо Панталеев донесе първи медал за България от купа Странджа

Радослав Панталеев донесе първо отличие за България от 72-ото издание на купа „ Странджа”. Бронзовият медалист от последното международно състезание се класира за полуфиналите в категория до 91 кг. Националът ни се наложи в доста оспорван и равносилен мач над представителя на Казахстан Сагиндик Тогамбай и по този начин си обезпечи най-малко трето място.

Българинът имаше известни усложнения първоначално, само че откакто напипа ритъма, доминираше над противника си и изцяло справедливо се поздрави с триумф с 3:2 (30:27, 30:27, 28:29, 29:28, 28:29) съдийски гласа. В петък Панталеев ще срещне французина Вилфрид Флорентен за място на финала.

За страдание, другите ни участници в днешния ден позволиха провали. Европейската шампионка и притежател на бронзов орден от международно състезание – Деница Елисеева (60 кг) отстъпи с 1:4 съдийски гласа на мощната туркиня Есра Йълдъз. В същата категория проваляне с 0:5 позволи Аслъхан Мехмедова. Тя загуби от представителката на Узбекистан Райхона Кодирова. Венсан Киркоров (69 кг) пък не съумя да стигне до полуфиналите и с това да си обезпечи най-малко бронз. Той падна с 0:5 от молдовеца Дмитри Галагот. Спорно съдийство остави Кирил Русинов (63 кг) също без отличие. Националът ни изигра доста здрав мач с руснака Иля Попов, само че отстъпи с 2:3 гласа, макар че двама от съдиите видяха безапелационна победа с 30:27 за българина. Аут е и Кристиян Николов (81 кг). Той загуби на 1/4-финал с 0:5 (27:29, 26:30, 26:30, 26:30, 26:30) на Дилшодбек Рузметов (Узб). В последния мач за деня кубинецът Йордан Морехон (+91 кг) не съумя да се оправи с арменеца Гюрген Хованисян и също падна с 0:5 гласа.

Купа “Странджа” продължава на следващия ден с останалите 1/4-финали. Припомняме, че срещите може да наблюдавате онлайн по Youtube канала на федерацията, както и по Б1Б Спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР