Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие, коментира в

...
Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие, коментира в
Коментари Харесай

Неволите с е-винетките продължават. Министерки съветник помоли за толеранс

Радослав Николов, консултант на министъра на районното развиване, разяснява в утринния блок на Нова телевизия хаосът с винетките, който царува от няколко дни в цялата страна.

Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт ще бъдат окомплектовани с терминали за самотаксуване. В прилежащите страни практиката не е винетни стикери да се купуват на самата граница, а на първия търговски обект.

„ Към момента има ситуиран над 100 машини по Граничен контролно-пропусквателен пункт и по бензиностанции. Това не е единственият метод обаче да се купи винетка. Тя може да се купи и през мобилното приложение и уеб страницата. В понеделник следва да бъдат пуснати в продажба електронни винетки и в огромна част от комерсиалните обекти – бензиностанции, пощенски станции “, сподели Николов.

Той изясни, че всичко е въпрос на организация и е редно да се даде толеранс.

На въпрос върнати ли са парите на дамата, която заплати два пъти по 97 лева за винетка за един и същи автомобил, Радослав Николов отговори, че е имало имало механически проблем и е имало неточност. Според компанията обаче това не било проблем, а е част от техническо условие. Николов даде обещание да се изчистят обаче всички сходни въпроси.

Радослав Николов заяви още веднъж, че се стопира опцията за конвертиране на винетки. Пример за корист е по какъв начин за един автомобил е пробвано 168 пъти да се конвертира винетка. По думите му, това води до струпване на неточности.

"180 млн. лева с Данък добавена стойност коства безусловно цялата система – коли, рамки, камери, цялата осведомителна система ", сподели още той и разясни, че в тази сума влиза и 2-годишният гаранционен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР