Радослав Миленков беше избран за подуправител на БНБ с ресор

...
Радослав Миленков беше избран за подуправител на БНБ с ресор
Коментари Харесай

Радослав Миленков e новият подуправител на БНБ

Радослав Миленков беше определен за подуправител на Българска народна банка с сектор „ Банков контрол “. 115 депутати гласоподаваха „ За” кандидатурата му, оповестява „ Фокус”.

Мандатът му на ръководство ще бъде 6 години.
Предлагат Радослав Миленков за подуправител на Българска народна банка в ръководство „ Банков контрол “ От ноември 2014 година до момента той е ръководител на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките
Избор на нов подуправител се наложи след оставката на Димитър Костов. Единственият претендент за поста беше Миленков, който по време на чуването си на съвещание на Комисията за бюджет и финанси уточни, че главен приоритет в активността на ръководство „ Банков контрол “ е присъединяване в процеса на ефикасното присъединение на страната към Единния контролен механизъм.

„ Основният приоритет, по който ще работя, е присъединение към Единния контролен механизъм. Продължава и синхронизация на практиките с тези на Европейската централна банка, приобщаване към всичките тези надзорни процедури, които са нужни, в Банковия съвет”, сподели Миленков.
Подуправителят на Българска народна банка Димитър Костов подаде оставка Той желал да се отдръпна още предходната година, само че го помолили да отсрочи напускането на поста
Той акцентира, че ръководство „ Банков контрол “ ще продължи да се реализира при използване на европейската регулаторна рамка, използвана по отношение на кредитните институции с акцент върху поредното използване на техническите стандарти и регламенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР