Радослав Кирилов вече почти година защитава екипа на Славия. Бившият

...
Радослав Кирилов вече почти година защитава екипа на Славия. Бившият
Коментари Харесай

Ради Кирилов за мача с ЦСКА, престоя в Италия и Али Соу

Радослав Кирилов към този момент съвсем година пази екипа на Славия. Бившият национал приказва по най-различни тематики пред сътрудниците от "Меридиан мач ".

Ради, какво не доближи на Славия да открадне нещо в мача с ЦСКА?

- Мисля, че в този мач играхме доста обичайно. Първото полувреме беше изцяло равностойно. Стояхме добре и след почивката до гола им, който падна от статично състояние. След това те ни хванаха на няколко контраатаки и сътвориха рискови положения пред вратата ни. Ние също можеше да вкараме в края - имахме греда, още едно-две положения. За страдание трябваше да си тръгнем с минимална загуба.

Как си обясняваш положителната игра на Славия напоследък?

- Със сигурност вървим във възходяща линия. В началото на сезона ни беше малко мъчно. Имахме и доста контузени играчи. След като всички се върнаха, несъмнено вдигнахме равнището. Засили се конкуренцията, което се отразява и на играта ни. В Славия има няколко доста класни футболисти. Всичко това усъвършенства представянето ни.

Вярваш ли, че Славия ще приключи измежду първите 6 тима?

- Надявам се. Сега ни следва директен дуел с Черно море, който е доста значим за разпределението на местата. Ако бием, ще сме в горната половина. Знам, че в случай че продължим да играем по този начин, както в последните 6-7 мача, ще успеем.

Как се озова в Италия преди толкоз години?

- Баща ми отпътува да работи в Италия преди доста години. Той първо потегли самичък и работи там няколко години, преди да ни издърпа и нас там. Тогава бе по-трудно с документи, не беше елементарно на един чужденец да се откри в друга страна. След това заминахме с майка ми и сестра ми при него. Тогава бях дете на 11-12 години.

Трудно ли ти беше?

- Разбира се. В началото ми беше мъчно, тъй като не знаех нито дума на италиански, а трябваше да потегли на учебно заведение. Спомням си, че в първите дни ръкомахах, разбирах се с другите с жестове. В рамките на 3-4 месеца обаче проговорих. Не доста добър италиански език, само че задоволителен, с цел да мога към този момент да си поддържам връзка умерено с останалите.

Сменил си доста тимове в красивата Италия. Кой град те впечатли най-вече там по време на престоя ти?

- Играх половин година във Венеция. Тогава живеех отвън града, само че стадионът ни бе във Венеция и всеки ден пътувахме до него с лодки. Там няма по какъв начин да се придвижваш с коли в центъра. Венеция е град, в който има нещо характерно, което би трябвало да усетиш и изживееш. Той се откроява освен в Италия, само че и в цяла Европа.

Играл си и в Киево. Засече ли се там с нападателя на ЦСКА - Али Coy, който също е бил футболист на "летящите магаренца "?

- Не сме се засичали с него, само че ще обясня за какво. Политиката на Киево е да притегля гении от Италия и целия свят и да ги преотстъпва на други тимове, до момента в който са млади. Аз обаче познавам Coy, тъй като съм играл против него. Той беше в Юве Стабия, а аз в Карпи. Дори в този момент на мача с ЦСКА имахме опция да си поговорим. Мисля, че Coy е доста добър нападател за нашето състезание. Определено е класен футболист.

Обвиняват го, че пропуща доста положения...

- Вижте, той към този момент има 8 гола от 15-16 мача, което е доста положително достижение. Да, прави пропуски, само че това се отнася за всеки нападател. Освен това, дано се види, че той самичък си създава ситуациите, което е доста скъпо в актуалния футбол.

Как се виждаш след години или две?

- Честно казано, не си върша проекти за толкоз надалеч. Имам контракт със Славия за още година и половина. Искам да оказа помощ на тима с всичко, което мога. След това ще видя къде и по какъв начин мога да продължа кариерата си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР