Радослав Иванов е купил поредица имоти в Банкя, а след

...
Радослав Иванов е купил поредица имоти в Банкя, а след
Коментари Харесай

Братовчедът Ради изкупува Банкя за премиера

Радослав Иванов е купил поредност парцели в Банкя, а по-късно ги препродавал на братовчед си Бойко Борисов, демонстрират регистрите. Така министър председателят е окрупнил владенията към къщата си. Независимо че твърди, че не си говорел с него, Борисов нееднократно се е появявал обществено с братовчед си. На парламентарните избори през 2017 година той персонално заведе Иванов да гласоподава. Премиерът се качи на ретро автомобил пред заведението " Ипон " в Банкя и откара гардовете на НСО и братовчед си до секцията.

Елена Йончева настоя прокуратурата да ревизира имотните покупко-продажби и финансите на Иванов. Сигнал има и за покупка на земя в " Люлин " през 2014 година В договорката вземат участие някогашният зам.-кмет на региона Красимир Лозанов и Ранко Клачар. От 2016 година тримата са съдружници в " РДР Мениджмънт " ООД.

Цяла поредност покупки на парцели наоколо до къщата на Бойко Борисов е направил през годините братовчед му Радослав Иванов. Всяка от придобивките по-късно е изплатена от премиера и по този начин той незабелязано е окрупнил владенията край къщата си в Банкя.

От справката в Имотния указател се вижда по какъв начин братовчедът пазари преференциално парцели в столицата и Банкя още когато Борисов е кмет на София, а по-късно и министър-председател. Иванов е сключил голям брой покупко-продажби за недвижими парцели и в с. Иваняне и " Люлин " на стойност сред 52 и 70 лева на квадратен метър.

През декември 2007 година братовчедът продава на кмета Борисов аграрен парцел от 462 кв. м за 3496,90 лева, или по 7 лева на кв. метър. Незнайно по кое време на имота към този момент е издигната сграда, която на тип наподобява над 120 квадрата. Иванов е изкупил парцелите към премиерската къща.

Подозрения за обязаност и подкрепи буди и заменка в интерес на Иванов на отзивчиво място в " Люлин ". На 15 декември 2006 година е вписана подмяна на гарсониера и апартамент в Ботунец, притежавани от представляваната от Ради Иванов компания " Монтенегро 1 ", за неподвижен общински парцел от 1060 кв. м в " Люлин ". Столичната община е представлявана от Бойко Борисов, който кметува в София от 10 ноември 2005 година до 27 юли 2009 година " Монтенегро 1 " ООД е придобила двата парцела директно преди контракта за подмяна. Любопитно е какъв брой преференциална е заменката за частника, който е и родственик на кмета. Братовчедът получава парцел на стойност 197 764 лева за апартамент и гарсониера, които са оценени за към 70 хиляди лева Разликата сред стойностите на сменените парцели е 127 796,96 лева За това свое обвързване " Монтенегро 1 " ООД е трябвало за своя сметка да проектира и построи пътна права, свързваща ул. " Филиповско шосе " и бул. " Панчо Владигеров ", както и да проектира и построи ВиК оборудванията, осветяване и пътна настилка. Любопитно е дали посоченото обвързване е изпълнено и коства ли толкоз.

Част от близо петнайсетината сдружения, чийто притежател или шеф е Радослав Иванов, като " Хай строй " и Монтенегро 1 ", са свързани със строителството на недвижими парцели.

Елена Йончева изиска инспекция на финансите на Иванов

Борисов персонално закара Ради да гласоподава през 2017 година

Бойко се скара на Хекимян, че чете ДУМА

Не липсва и престъпна връзка

Сделка на Сотир Цацаров изчезна от Имотния регистър
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР