Радослав Апостолов е един от перспективните млади играчи в тима

...
Радослав Апостолов е един от перспективните млади играчи в тима
Коментари Харесай

Радослав Апостолов-Щайгата: Радвам се, че приех предложението на Нефтохимик

Радослав Апостолов е един от перспективните млади играчи в отбора на Нефтохимик. Отличи се с положителните си игри в последните срещи на тима. 22-годишният полузащитник е младеж на Ботев (Пловдив). Преди да се осъществя професионално в родния си клуб, е защитавал цветовете на Левски (Карлово) и Несебър.

Да стартираме с коментара ти за снощния мач против Пирин. Реализира единственото попадение и донесе триумфа на Нефтохимик.

- Получи се добър мач. Щастлив съм, че с гола, който вкарах помогнах на тима да победим. Всички се раздадохме оптимално и показахме, че сме добър тим и сме мощна конкуренция за всеки тим в нашата група.

Отбеляза ужасно попадение. Как се създава подобен хубав гол?

- Да, получи се прекрасен гол. Тези обстановки във футбол не са инцидентни, красивите голове са резултат от работа и сложени цели. Старая се да демонстрирам положителни игри.

Направи положително показване и в мача против Лудогорец за Купата на България, откривайки резултата за Нефтохимик. Помогна ли ти този мач да добиеш по-голяма убеденост?

- Един подобен мач, когато вкараш гол против първенеца на България, който всяка година играе в Лига Европа, постоянно ти дава някакво самочувствие и несъмнено ми оказа помощ да подобря представянето си и против Пирин. Радвам се, че ходя напред и реализирам триумфи.

Разкажи ми за прехвърлянето ти в Нефтохимик. Ти се причисли по време на лагера на отбора във Велинград. Как се развиха събитията тогава?

- Да, получи се забавно. Бях във Велинград с тогавашния ми тим - Ботев, само че от управлението ми оповестиха, че няма повече да разчитат на мен. Тогава спортният шеф на Нефтохимик Недялко Москов се свърза с мен и ми насочи предложение да се причисля към тима. Аз помислих добре и в този момент се веселя, че взех решението да дойда в Нефтохимик, тъй като то беше вярното за мен. Тук желая да благодаря на господин Москов за шанса и доверието в мен.

Как се чувстваш в този момент в лагера на „ шейховете “?

- Чувствам се доста добре. Колективът ни е добър. С множеството момчета се познавам отпреди да дойда в Нефтохимик, което ми оказа помощ да се приспособявам в състава по-бързо.

Ботев /Пловдив/ е тимът, в който израстваш. С какво ще запомниш юношеските си години там и първите стъпки в професионалния футбол?

- Ботев ме построи като футболист и на този тим дължа множеството от уменията си. Там е една от най-хубавите школи в България, с прелестни условия. Дадоха ми път и в първия тим и съм им признателен.

Тогава получаваш и повиквателна за Националния тим за юноши до 19 години.

- Да, записах три мача, за което съм доста благополучен и признателен на Светльо Тодоров, който видя в мен качества за юношеския народен тим. Това беше един прелестен миг за мен и се веселя, че имах тази опция.

Защо ти викат Щайгата?
- Това е един забавен прякор, който наследих от татко ми. Той е бил футболист, само че не е играл професионален футбол. Покрай него от дребен съм по стадионите и към мен започнаха да се обръщат с неговия прякор. Покрай татко ми се възпламених по футбола, както и брат ми, който е футболен арбитър и занапред стартира да израства в тази специалност.
Сега следва пауза в шампионата, а в идващия кръг Нефтохимик посреща Хебър /Пазарджик/. Очакваш ли компликации за отбора да резервира удобната преднина в класирането, която има сега?

- Очаквам сложен мач. Хебър е добър тим, с огромен бюджет и доста футболисти с опит в Първа лига. Ще е постараем да се представим добре, ще се подготвим усърдно и ще се опитаме да ги победим. Втора лига 11 кръг, понеделник 7 октомври  Нефтохимик 1:0краен резулат  Пирин (Благоевград)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР