Радомирци ще пътуват за 30 минути до София през 2027

...
Радомирци ще пътуват за 30 минути до София през 2027
Коментари Харесай

Радомирци ще пътуват до София за 30 минути след 7 години

Радомирци ще пътуват за 30 минути до София през 2027 година, заяви общинският пресцентър.

Тогава би трябвало да стане факт в приключен тип новата високоскоростна права София - Перник - Радомир. Така дистанцията София - Радомир, което в този момент се взема по разписание за към час и 10 минути, ще бъде кратко на 30 минути. Това са уверили Любомир Петров, представител на компанията - архитект на трасето и Катя Тодорова от Национална компания "Железопътна инфраструктура ", които са участвали през днешния ден на съвещанието на Общинския съвет.

Съветът през днешния ден е одобрил промените на проекта за регулация и застрояване, направен като част от сложен план за рационализация на жп линията София-Перник-Радомир. С него ще бъде променено предназначението на част от парцели, отредени за озеленяване. "Железопътната линия ще бъде осъвременена, което значи, че следата на линията ще се резервира, само че на процедура инфраструктурата ще бъде напълно нова, с цел да се реализира скоростното придвижване на влаковете. Композициите ще се движат двойно по-бързо, с оптималната скорост до 160 км в час ", е допълнил Петров.

Радомир с вечерен час

До края на тази година би трябвало да се избере реализатор, който ще построява трасето Перник - Радомир, а следващата година е планувано да стартират процедурите по отчуждаването на парцели, както и самото строителство. Двете прави Перник - Радомир и София - Перник би трябвало да бъдат напълно приключени и пуснати в употреба до 2027 година Предвидено е да бъде построен и железопътен надлез за коли.

Петров и Тодорова са уверили общинските съветници, че по време на градежа на високоскоростната линия, няма да бъдат създавани усложнения за жителите, които употребяват железопътен транспорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР